0
Evroliga

Ognjen Dobric i Amadeo Della Valle ABA Liga, plej of play off Crvena Zvezda - Buducnost 22.5.2021. Maj 22. 2021. Podgorica, Crna Gora foto: Filip Filipovic/ STARSPORT

‘SVI SMO DOBRO’: Četa Dejana Radonjića konačno na okupu, Dobrić poziva na oprez pred večerašnji meč!

Objavljeno: 21.01.22 u 11:25

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u četvrtak u ranim jutarnjim časovim preko Frankfurta u Lion gde ih u petak (dvorana Astrobal) očekuje utakmica 21. kola Evrolige sa domaćim ASVEL-om.

To će ujedno biti i prvi duel crveno-belih u Evroligi u 2022. godini, jer je odmah nakon gostovanja u Splitu praktično ceo tim i većina stručnog štaba zaražen virusom Kovid 19.

Lečenje, oporavak uz obavezno mirovanje trajao je praktično 18 dana, a crveno beli su konačno kompletni. Uz kvalitet šampiona Francuske, najveća nepoznanica je praktično tim Crvene zvezde koji je prekinuo takmičarski ritam usred sezone zbog više sile i pandemije.

Ognjen Dobrić izašao je prvi pred brojne novinare i prvo izneo svoje utiske o periodu u kome je praktično cela ekipa bila u karantinu i periodu potpunog miorvanja:

Dobro hvala Bogu oporavili smo se, da kažem u ime cele ekipe. Svi smo dobro, završio se taj period karantina i korone tako da vratili smo se u salu. Treniramo nekih nedelju dana. Dug je to period, pogotovo kada smo u karantinu. Mi smo stalno u nekoj fizičkoj aktivnosti i taj period od šest-sedam dana u kući stvarno poremeti naše telo i moramo da se vratimo u neku normalu i ritam utakmica i treninga, Mislim da smo uspeli da se koliko toliko vratimo. Prva utakmica je ASVEL i potrudićemo se da odigramo što bolje. ASVEL je fizički izuzetno dobra ekipa, bekovska linija pravi velike probleme protivnicima i naša odbrana mora da se fokusira na njih – naglasio je bek crveno-belih.

Ovo će biti šesti meč dva kluba u Evroligi, crveno beli imaju tri pobede uz dva poraza, a poslednji meč odigran je 11.11. 2021.godine ekipa Crvene zvezde je slavila u Pioniru 73:67.

Meč u dvorani „Atsrobal“ u Vilerbanu predgrađu Liona igra se u petak od 21 sat. Ekipa pravo iz Francuske putuje na važan meč regionalne lige sa Cedevita Olimpijom koji se igra u ponedeljak u Ljubljani.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter