0
Kladionica

FOTO: MerkurXtip

MerkurXtip tiket dana: Norvežani traže polufinale

Objavljeno: 21.01.22 u 11:44

Danas ćemo gledati nekoliko dobrih utakmica u Ligama petice koje će najaviti plodonosan vikend za sve igrače.

Izabrali smo nekoliko utakmica za koje mislimo da su vredne mesta na svačljem tiketu, ali krećemo od Evropskog prvenstva i meča Nemačke i Norveške za sve sladokusce, a putivanje u Rumuniji završavamo preko Francuske i Nemačke.

Germany– Norway H2 (4.5)(1.85)

U drugoj četvrtfinalnoj grupi Evropskog prvenstva za rukometaše čini se da Španci imaju najveće šanse za plasman u polufinale, a čak četiri ekipe boriće se za drugo mesto. Norveška je deklasirala Poljsku u prvom meču sa 42:31, ali je to bio realno najlakši rival u grupi. Nemačka je glatko poražena od Španije (29:23) i zato će današnji duel Nemačke i Norveške dati odgovor na pitanje ko ostaje u trci za prva dva mesta. Prošle godine na Olimpijskim igrama Nemačka je slavila, a Norvežani godinu dana ranije na Svetskom prvenstvu. Sada Nemci imaju problema sa izostancima pa je Norveška opravdano proglašena za favorita.

Lyon – St. Etienne 1&I1+&2+(1.73)

Lion je ove sezone daleko od igara i rezultata koji odgovaraju njegovom renomeu, ali čini se da se stvari popravljaju jer nemaju poraz u ligi u poslednjih pet kola. Doduše, u tom periodu imaju svega jednu pobedu, ali danas bi mogli da poprave sve jer im u goste dolazi poslednjeplasirani Sent Etjen i pobeda bi mogla da ih konačno plasira u gornju polovinu tabele.Gosti imaju čak petoricu igrača koji igraju na Afričkom Kupu nacija, a domaći trojicu, ali očekujemo da to manje posledice ostavi po Lion i da će upisati 8. trijumf ove sezone. U prvom delu sezone bilo je 1:1.

Frankfurt– Bielefeld GG(1.73)

Ajntraht iz Frankfurta je 8. na tabeli Bundeslige, ali je svega četiri boda iza trećeplasiranog Leverkuzena pa figurira za mesto koje vodi u Ligu šampiona, dok je Arminija iz Bilefelda na poziciji broj 16 i u potencijalnim problemima oko ostanka u nemačkoj eliti. Domaćin je seriju od tri pobede prekinuo porazom od Dortmunda, a onda igrao nerešeno sa Augzburgom pa je izgubio korak sa vodećima, ali Arminija je u sjajnom nizu i u četiri poslednja ligaška meča upisala je čak osam bodova.U Bilefeldu u prvom delu sezone bilo je 1:1.

Arges– Din. Bucuresti GG(2.12)

Arđeš je u sredini tabele i u preostalih devet kola u Rumuniji želi da se domogne neke od prvih šest pozicija na tabeli i igranje plej-of grupe, dok Dinamo iz Bukurešta ove sezone veoma slabo stoji i sa svega 12 osvojenih bodova iz 21 utakmice zauzima pretposlednje mesto. Arđeš je zaređao sa neuspesima i nema pobedu u poslednja četiri kola, a Dinamo je posle pobede nad Targovištem vezao dva poraza. Arđeš je dobio na gostovanju u Bukureštu 2:0 u ligi, ali i u Kupu u oktobru sa 2:1 pa se i sada ističe kao blagi favorit kod kuće, ali treba očekivati egal utakmicu.

*kvote su podložne promenama

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter