0
Košarka

(190912) -- DONGGUAN, Sept. 12, 2019 (Xinhua) -- Nikola Jokic of Serbia reacts during the classification games 5-8 between the United States and Serbia at the 2019 FIBA World Cup in Dongguan, south China's Guangdong Province, Sept. 12, 2019. (Xinhua/Xue Yubin)

JOKIĆ JE PRVI FAVORIT ZA NOVU MVP NAGRADU: Bila bi to nova neverovatna stvar za srpsku košarku – jedna stvar je ključna!

Objavljeno: 21.01.22 u 18:48

Sada je lider.

Najbolji svetski košarkaš Nikola Jokić, sada je prvi favorit za novu MVP nagradu prema najnovijoj „KIA MVP listi“. Centar Denvera igra nestvarno u poslednjih mesec dana, a sa druge strane, glavni konkurent Stef Kari, pružao je dosta lošije partije od očekivanja.

Posećamo, pre nekoliko dana, Jokić je protiv Los Anđeles Klipersa zabeležio neverovatnih 49 poena, uz tripl-dabl i asistenciju za pobedu. To je bio treći tripl-dabl uzastopno, a ukupno 10. takav učinak ove godine.

Ono što je po statistici primetno, je činjenica da je Nikola poboljšao svoju skok igru, pa kada uporedimo proteklu i dosadašnji deo ove sezone, nema razloga da Srbin opet ne bude najkorisniji igrač.

PROŠLA MVP SEZONA: 26.4 poena, 10.8 skokova, 8.3 asistencija, uz šut iz igre oko 57%

OVA SEZONA – 38 MEČEVA: 25.9 poena, 13.9 skokova, 7.4 asistencije, uz šut iz igre oko 57%

– Ako Nikola Jokić nije MVP, ko je onda?, počeo je Meloun obraćanje nakon meča sa Klipersima i dodao:

Taj momak može da te pobedi svojim dodavanjem, košem, skokom. Taj poslednji pas Aronu ne samo da dobija meč, već mu daje i njegovu 10. asistenciju ove večeri. Zato je Nikola, opet, za mene MVP. On će vam dati koš na svaki način. Tako je zabavno gledati ga. Kad se ‘zapali’, lupi se u grudi i vrišti, čoveče, volim to. Volim da vidim angažovanog, emotivnog Nikolu Jokića. A da bismo sada bili tu gde jesmo, očigledno je Nikola veliki, veliki deo toga, zaključio je Majk Meloun.

Pored Nikole, za priznanje MVP-ja bore se: Janis Adetokumbo, Džoel Embid, Kevin Durent i Kris Pol.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter