0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

CRNO-BELI PUTUJU U TURSKU: Pred izabranicima Aleksandra Stanojevića su veoma teške pripreme, ‘parni valjak’ će morati vredno da radi ukoliko želi titulu!

Objavljeno: 21.01.22 u 15:50

Prošlo je već desetak dana otkako su se crno-beli okupili na prozivci (12.01.2022.) i otkako svakodnevno vredno rade u okviru svog sportskog centra u Zemunu.

Iako tako nije izgledalo prvih dana nakon prozivke, vremenske prilike u Beogradu su se potom koliko-toliko stabilizovale, tako da nije bilo nekih ozbiljnijih smetnji da se uvodni deo priprema za prolećnu polusezonu odradi onako kako je stručni štab planirao.

U nedelju rano ujutro, čarter letom (poletanje u 07.45), crno-beli će se direktno otisnuti put Antalije, a zatim će autobusom produžiti do regiona Beleka. Baza će im u naredne dve sedmice biti ista kao prošle godine: KAYA PALAZZO Golf Resort

FOTO: FK Partizan

U ekspediciji crno-belih, uz igrački kadar i naravno kompletan stručni štab i medicinsko osoblje, biće i par članova menadžmenta kluba, zatim vrhuška sportskog sektora (sportski direktor Ivica Iliev, koordinator za sportska pitanja i šef skaut službe Ivica Kralj, kao i skaut prvog tima Dejan Rusmir), a naposletku i nekoliko ljudi zaposlenih u drugim klupskim sektorima kao što su sektor medija, organizacije putovanja i bezbednosti.

Što se tiče predstavnika redakcija nezavisnih medija, oni će u Beleku na licu mesta ispratiti pripreme Partizana samo u poslednjih šest dana (01/06. februar). Tu ne računamo kompletno osoblje TV Arena sport, koje potpuno zasebno, u svojoj organizaciji, dolazi u Belek već sad u nedelju 23. januara, a u istom hotelu sa ekspedicijom crno-belih će boraviti svi njihovi predstavnici koji su zaduženi za organizaciju direktnih TV prenosa svih pripremnih utakmica Partizana. Za komentarisanje utakmica srpskog jesenjeg šampiona u Beleku biće zaduženi dobro poznata lica i isto tako poznati glasovi Milovana Minje Vukićevića i Filipa Stanića.

FOTO: FK Partizan

Iako je Partizan u poslednjem trenutku promenio lokaciju i plan svojih zimskih priprema (od Kipra se odustalo zbog tamošnje trenutne, veoma nepovoljne epidemiološke situacije i raznih komplikacija tim povodom), u Beleku će, na dobro poznatoj lokaciji, imati tu privilegiju da prvih 10 dana ima ekskluzivu u korišćenju glavnog terena (kojih inače ima 4 u okviru celog kompleksa). Na njega će u tom periodu isključivo crno-beli smeti da kroče i da na njemu treniraju. Nakon toga će se, u poslednjih par dana, ili ostati sa treninzima na tom terenu, uz dogovaranje termina sa drugim korisnicima, ili će se ekskluziva potražiti na obližnjem terenu, udaljenom tek 5-6 minuta vožnje od kompleksa u kojem će sve vreme boraviti crno-beli.

FOTO: FK Partizan

Bilo kako bilo, Partizan će u Beleku imati apsolutno vrhunske uslove za pripreme, kao što je to uostalom bio slučaj i svih prethodnih godina. Još ako i vremenske prilike budu poslužile crno-bele, to će biti baš idealno. Očekuju se preko dana dvocifren broj stepeni Celzijusa, a ni ukoliko ne bude sve vreme sunčano već bude i kiše – to je em normalno za to doba godine u Beleku, em neke slične prilike možemo očekivati i kada se ekipa vrati u Beograd, odnosno kada počne takmičarska prolećna polusezona.

Kada su u pitanju pripremne utakmice u Turskoj, trenutna situacija sa protivnicima i terminima (po vremenskoj satnici u Srbiji) izgleda ovako:

Uto. 25. januar, 14.00 časova: Partizan – Tikveš (Sev. Makedonija)
Sub. 29. januar, 15.00 časova: Partizan – ?
Sre.02. februar, 14.00 časova: Partizan – Dinamo Moskva (Rusija)
Sub.05. februar, 11.00 časova: Partizan – ?
Sub.05. februar, 15.00 časova: Partizan – Dinamo Batumi (Gruzija)

Protivnik za 29. januar će biti definisan u roku od dan-dva, a to će najverovatnije biti neka od više turskih ekipa koje će u istom periodu kad i crno-beli boraviti u Beleku. Turska prvenstvena sezona jeste u toku, ali je kod njih dvonedeljna pauza sad od vikenda pa u narednih 14 dana, što znači da će bilo koja od tih ekipa biti u priličnoj takmičarskoj formi, stiže u Belek praktično samo na jedno manje „osveženje“, pa će predstavljati snažnog rivala i istu takvu proveru za naš tim, kako god se taj protivnik bude zvao.

Što se tiče protivnika za prepodnevni termin 5. februara, on će se u Beleku tražiti „u hodu“ (tokom boravka tamo), a sam termin je svakako specifičan jer se istog dana, samo u popodnevnim časovima, odigrava i pripremni meč protiv gruzijskog šampiona, što znači da će igrački kadar crno-belih biti „izdeljen“ na te dve utakmice, po kriterijumima koje će izdefinisati naš stručni štab. Svakako ne bi trebalo koristiti termine „prvi i drugi tim Partizana“, bez obzira na ime prepodnevnog rivala, jer će Partizan i u nastavku ove sezone stalno koristiti 20-ak igrača u rotaciji u takmičarskim utakmicama, tim pre jer ćemo se i naproleće takmičiti u tri različita takmičenja (prvenstvo, kup, Evropa) kao što je to bio slučaj jesenas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter