1
Košarka

Svetislav Pesic (L) Dino Radja and Vlade Divac (R) Svetislav Pesic-Promocija knjige Beograd, 12.01.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U SRBIJI BI NEKO OZBILJNO NAJE**O I IGRAČI NE BI SMELI DA IZAĐU NA ULICU: Rađa otkrio recept za uspeh hrvatske košarke!

Objavljeno: 20.01.22 u 14:53

Jugoslavija bi bila večni prvak Evrope.

Proslavljeni jugoslovenski košarkaš Dino Rađa, je u intervjuu za Nedeljnik, pričao o stanju u hrvatskoj košarci. On je tom prilikom otrkio šta mu je Božidar Maljković jednom rekao, a podsetio je ni da čuveni Bulsi nisu imali plejmejkera.

– Kažu da Hrvatska nema plejmejkera? Pa šta će ti plejmejker, zašto bi morali da ga imate, igrajte bez njega. Radi ono što je učinio Fil Džekson. Košarka je uvek bila igra trojice, pre Fila i svih ostalih. Trojica se igraju loptom, druga dvojica smetaju i odvlače pažnju. Možete igrati dva na dva ili jedan na jedan, ali osnova košarke je tri na tri. A ni Filovi Bulsi nisu imali plejmkera. Nije u tome stvar, počeo je Rađa i dodao:

– Božo (Maljković) mi je na isto ovo pitanje jednom dao odličan odgovor. Rekao mi je da bi za poraze koje mi u Hrvatskoj olako shvatamo, u Srbiji neko ozbiljno naj***o i da igrači ne bi smeli da izađu na ulicu. U tome je stvar. Ja lično ne volim kad izgubim, ni Soni kad igram s decom.

Evropsko prvenstvo u kosarci, Eurobasket 2017,
Trening Hrvatska 08.9.2017.
Istanbul, Turska, 8. Septembar 2017.
Dvorana Sinan Erdem
Dino Radja
foto: Pedja Milosavljevic

Potom se osvrnuo na potencijalnu reprezentaciju Jugoslavije u ovom momentu, rekavši da bi ono bili večni prvaci Evrope. Takođe, zaključio je i da bi se svaki meč sa Amerikancima igrao na jednu loptu.

– Uveren sam da se Jugoslavija nije raspala, bila bi večni prvak Evrope. Znači od 1989. do 2225. nam niko ne bi bio ni blizu. Utakmica sa “drim timom” iz 1992. godine, hm, mislim da bismo to izgubili. Bili smo tanki u toj utakmici za još pet-šest igrača koji su mogli izaći i suprotstaviti se, ali mislim da ni svi zajedno kao Jugoslavija ne bismo dobili tu ekipu. A sve ostale američke reprezentacije posle toga, mislim da bi to bilo na jednu loptu i često bi išlo na našu stranu, zaključio je Rađa.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter