0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Niš

TRI POJAČANJA NA ‘ČAIRU’: Stigli Bogdanović, Mesarović i Dujmović

Objavljeno: 20.01.22 u 19:37

Dan pred odlazak na glavni deo priprema u turskoj Antaliji, Fudbalski klub Radnički angažovao je još trojicu igrača, koji će predstavljati značajna pojačanja u nastavku sezone.

Dres niškog tima zadužili su štoper Aleksandar Bogdanović, krilni napadač Aleksandar Mesarović i golman Filip Dujmović. Uz to, ugovor sa Nišilijama je na još godinu dana produžio jedan od lidera tima, desni bek Nikola Aksentijević.

Bogdanović (22) je na Čair stigao iz Voždovca, gde je bio standardni prvotimac i u kojem je stekao ozbiljno superligaško iskustvo. U pitanju je rođeni Nišlija i to je još jedan razlog što su se čelnici Radničkog odlučili da angažuju. Mladi Nišlija prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, a potom se oprobao u inostranstvu. Posle Portimonensea u Portugalu i Mure u Sloveniji, odlučio je da se vrati i ponovo zaigra na srpskim terenima. Bio je veoma zapažen u dresu Voždovca, dobrim partijama je skrenuo pažnju ljudi iz Radničkog, pa će karijeru nastaviti u svom rodnom gradu i pokušati da pomogne ekipi da se na proleće vrati na evropsku scenu.

Mesarović (23) je fudbaler od koga se na Čairu mnogo očekuje. Radi se o igraču koji poseduje ozbiljan kvalitet i koji je bio reprezentativac Srbije do 18, 19 i 21 godine. Ponikao je u Vojvodini, za koju je odigrao 47 utakmica. U novosadskom timu je već sarađivao sa trenerom Radoslavom Batakom, koji je imao veliko poverenje u njega i pod čijim je vođstvom igrao utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Posle Vojvodine je nastupao Napredak i Kabel, a u Niš je stigao iz IMT-a.

Dujmović (22) je još jedan fudbaler sa reprezentativnim iskustvom, pošto se radi o golmanu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine. Mladi čuvar mreže u Niš je stigao iz Spartaka iz Subotice, čiji je standardni golman bio u poslednjih godinu i po dana. Dujmović će biti ozbiljna konkurencija iskusnom Damiru Kahrimanu za mesto između stativa.

Veoma važna vest je i produžetak ugovora sa Nikolom Aksentijevićem, koji je svojim igrama i zalaganjem u prethodnom periodu postao pravi vođa tima i koji svojim autoritetom utiče na sve ostale. Aksentijević provodi svoj drugi mandate u Radničkom i biće jedna od glavnih uzdanica na putu Radničkog ka plasmanu u kvalifikacije za UEFA Ligu Konferencija.

Ekipu su u međuvremenu napustili Borko Duronjić, koji je otišao u Radnik iz Surdulice i makedonski internacionalac Todor Todoroski. Još ranije su otišli Nikola Stevanović u nemački Ingloštat i Vanja Ilić.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter