0
Ostali sportovi

Uros Borzas Antonio Gerona EHF EURO 2022-Hrvatska v Srbija Segedin, 15.01.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

SELEKTOR ĐERONA ANALIZIRAO EVROPSKO PRVENSTVO: Ostaje žal za plasmanom, ali tim je pokazao karakter!

Objavljeno: 20.01.22 u 13:34

Korona je krojila tim.

Rukometaši Srbije su Evropsko prvenstvo završili u grupnoj fazi, zauzevši 3. mesto. Naša selekcija je poražena od Hrvatske i Francuske, dok je pobeda izvojevana protiv Ukrajine.

Pripreme za kontinentalni šampionat, kao i samo takmičenje se pokazalo specifičnim iz mnogo razloga. Koliko je bilo teško održati fokus na rukometu u vremenu kada je sport bio opterećen korona virusom i u doba kada su planovi priprema morali da se menjaju mnogo puta?

U ovakvoj situaciji, fokus je pre svega bio na zdravlju igrača. Većina igrača nije imala nikave tegobe, dok su pojedinci imali probleme sa visokom temperaturom i bolovima pogotovo u leđima. Naravno, ceo tim je bio pogođen tom situacijom. Sada je stanje već dobro i skoro ceo tim se oporavio. Pojedincima će trebati još malo vremena pre nego što se vrate u svoje klubove, ali dobra stvar je što nije bilo ozbiljnih povreda i što su svi na kraju dobro, započeo je selektor Đerona.

Antonio Gerona
EHF EURO 2022-Hrvatska v Srbija
Segedin, 15.01.2022.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Kada ste sumirali utiske, šta je to što je bilo dobro, a šta manje dobro na takmičenju?

– Ostaje žal za za neostvarenim plasmanom u drugu rundu takmičenja, pre svega zbog prilike da igramo još utakmica jer to je ono što nam nedostaje – veći broj zvaničnih utakmica, više međunarodnih utakmica kako bi se steklo neophodno iskustvo. Sa jedne strane za iskustvo ekipe, a sa druge strane i za pojedne igrače. Imamo nekoliko igrača koji u svojim klubovima igraju evropska takmičenja, ali veliki broj igrača nema takvo iskustvo ili ima vrlo malo iskustva tog tipa. Ono što je dobro jeste da smo u svim utakmicama igrali kao tim. Neki igrači su otpadali zbog korone, drugi su se vraćali u ekipu i na utakmice sa samo dva ili tri treninga i bilo je teško održati tim. Ali svi igrači i ceo stručni štab je uradio izuzetan posao i mislim da iako smo izgubili od Hrvatske i Francuske, svi mogu biti ponosni na ekipu, rekao je selektor Đerona i dodao:

– U prvih deset minuta protiv Francuske možda nismo bili toliko efikasni, ali smo stvarali šanse za golove. Ipak, golman Francuske Vensan Žerar nam je otežao i odradio izuzetan posao. Ono što je bilo negativno je svakako korona i problemi vezani za nju, a pozitivno – karakter koji je pokazao tim u važnim trenucima. Bilo je problema, ali ekipa je održala zajedništvo, identitet. To nije bilo iznenađenje, ali sam ponosan na momke i to mi daje nadu za budućnost da kada budemo kompletni možemo napraviti dobre stvari.

Antonio Gerona
EHF EURO 2022-Hrvatska v Srbija
Segedin, 15.01.2022.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

U čemu leži najveća snaga ove ekipe?

– To bi sigurno bila odbrana. Imamo snažnu odbranu, iako je u pojedinim trenucima bilo grešaka, ali smo pokazali da smo ekipa kojoj je teško dati gol, a to se uglavnom dešavalo u trenucima kada izgubimo loptu i kada protivnici stvore kontranapad. Mada i u takvim situacijama, naši golmani su obavljali dobar posao i u svakom slučaju moramo da očuvamo dobru odbranu kojom sam veoma zadovoljan. Ono na čemu treba više da se radi je napad i da poboljšamo tranziciju.

Veoma je važno što je tokom čitavog perioda ekipa pokazala istinski timski duh

– Čak i u trenutku kada smo recimo sat vremena pre utakmice sa Hrvatskom dobili vest da Petar Đorđić ne može da nastupa zbog pozitivnog nalaza, održali smo timski duh. Kao što smo mnogo puta rekli, nije važno ko je na terenu, nastupa se za nacionalni tim i svaki igrač mora biti spreman sto odsto da pruži sve od sebe i da pokaže da zaslužuje što je tamo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter