Novak Djokovic celebrates Tennis-ATP 250 Belgrade Open 2021-Final-Novak Djokovic v Alex Molcan (SVK) Beograd, 29.05.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
in ,

OGLASIO SE SAVEZNI SUD AUSTRALIJE: Evo zašto su deportovali Novaka!

Neke stvari su jasnije!

Srpski teniser Novak Đoković neće ove godine nastupiti na Australijan openu, odluka je Saveznog suda Australije. Odluka je kranje degutantna, a tamošnje vlasti su saopštenjem pokušale da objasne zašto su tako nešto uradile. Saopštenje vam prenosimo u celosti:

‘Vodila se velika debata o tome kako pristupiti ministrovoj izjavi o razlozima u ovom slučaju. Ne smatramo da je razrešenje te debate neophodno da bismo došli do stavova koje imamo. Ministar nije bio dužan da navodi razloge za odbijanje vize, ali je to učinio. Očigledno su pažljivo sastavljeni!

Sud nema sumnje da je u vezi sa pitanjem od visokog javnog značaja, posvećena pažnja formulisanju razloga u četiri dana u kojima je ministar trebalo da razmotri stvar i dovrši i dostavi razloge. Ipak, treba dati određenu težinu činjenici da nije bilo obaveze davanja razloga. Postojala je jasna međusobna povezanost svih delova ministrovih razloga. Teme ohrabrenja i oponašanja sportskog heroja i ikone provlače se kroz razloge zabrinutosti za zdravlje i red, javni interes.

Ministar ovaj stav ima po osnovama za koje se ne može reći da su iracionalne ili nelogične ili da nisu zasnovane na relevantnom materijalu

Ovlašćenje za ukidanje vize uslovljena je time da je ministar „zadovoljan određenim stvarima. Te stvari su, relevantno za sadašnje svrhe, da prisutnost nosioca vize u Australiji predstavlja ili može biti, ili bi mogla biti, rizik za zdravlje, sigurnost ili dobar red australijske zajednice ili njenog dela. Dakle, nije činjenica da gospodin Đoković predstavlja rizik za zdravlje, sigurnost ili dobar red australijske zajednice; nego da li je ministar bio zadovoljan da njegova prisutnost predstavlja ili može biti ili bi ili mogla biti takav rizik za potrebe odgovarajućih odredbi Zakona o migracijama.

Sud je rekao da zadovoljstvo ministra imigracije ovim stvarima “nije neproverljivo lično stanje duha.’

Diskusija

Odgovorite
  1. Trebalo bi kod sponzora i udruženja tenisera, pokrenuti inicijativu, da se Australien Open izmesti iz Australije!

  2. Ode Novak,al ode i Rio Tinto,al ostadoše kenguri,koale,aligatori,i pustinjski pacovi,Živeo Novak,svaka mu čast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

NIKOLA SE POIGRAVA I NEMA NAMERU DA STANE: Jednom od najboljih partija u istoriji NBA lige srpski as srušio je Kliperse! (VIDEO)

RONALDU SE NJEGOVA ODLUKA NIJE DOPALA: Rangnik objasnio zašto je izbacio Ronalda iz igre! (VIDEO)