3
AdmiralBet ABA Liga

Partizan v Mega-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 20.01.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

OBRADOVIĆ: ‘Nedopustivo je da protivnički tim ima veću želju od pojednih igrača iz moje ekipe’ (VIDEO)

Objavljeno: 20.01.22 u 20:47

Desetkovana Mega šokirala crno-bele!

Košarkaši Mege napravili su veliko iznenađenje u zaostaloj utakmici 13. kola ABA lige. Izabranici Vladimira Jovanovića savladali su Partizan u hali ‘Aleksandar Nikolić‘. Tim Mege je slavio sa 90:93. Gosti su imali velike kadrovske probleme i šef stručnog štaba nije mogao da računa na pet standardnih igrača. Ipak, Mega je požrtvovanjem i sjajnom igrom uspela da odgovori na ofanzivu favorizovanog domaćina, a odlučujući pogodak za tri poena delo je Skučija Smita.

Partizan je defanzivno odigrao jednu od najlošijih utakmica ove sezone. Crno-beli su samo u tri navrata primili više poena (protiv Lokomotive, Cedevita Olimpije i Hamburga).

Po završetku utakmice oglasio se šef stručnog štaba Partizana, Željko Obradović. Trofejni stručnjak nije bio zadovoljan zalaganjem i igrom njegovih izabranika.

-Čestitam ekipi Mege na odlično odigranoj utakmici. Apsolutno zasluženo su pobedili. Mi smo imali šansu na kraju, ali valjda je i normalno da se ovako završi. Najavio sam da će mladi igrači Mege igrati sa velikim motivom i da će doći da se nadigravaju – tako je i bilo. Mi nismo imali energiju koju smo imali pre dva dana. Za neke igrače je to logično, s ozbirom koliko su dali na toj poslednjoj utakmici, ali za neke bogami nije. Ako već pričamo o mladosti u ekipi Mege, onda treba da se osvrnemo i na mladost koju mi imamo u ekipi. Tu vidim problem, što oni sebe ne mogu da izmotivišu i odigraju utakmicu na najbolji način, što sigruno nije bio slučaj. Time sam nezadovoljan, sve ostalo mogu da razumem. Da protivnički tim ima veću želju od pojedinih igrača iz moje ekipe to je nedopostivo i na tome ćemo da radimo. Hvala navijačima na podršci, znamo da nećemo u subotu igrati protiv Cibone tako da ćemo iskoristiti ova tri dana da se pirpremimo za važnu utakmicu u Ankari u okviru Evrokupa – poručio je trener crno-belih i nastavio:

Ključ poraza bila je odbrana. Partizan je više poena primio na samo tri utakmice ove sezone (protiv Lokomotive, Cedevita Olimpije i u prvom meču sa Hamburgom).

-Bilo je jasno da igramo bez koncentracije, da se rade nerezonske stvari u napadu, a da se neko drugi uvek čeka u odbrani. Tako na kraju dođeš u situaciju da oni postižu poene iz ofanzivnih skokova i u tranzicjii posle naših grešaka. To je stvar trčanja, dobrog mečapa u odbrani od kontranapada – mi to nismo radili. Primiti 55 poena u prvom poluvremenu je neverovatan broj, ali za to idu zasluge igračima Mege.

Isksuni stručnjak se potom osvrnuo na finiš utakmice.

-U završnicama će uvek biti dobrih i loših stvari. To nije samo u slučaj ove utakmica ili da je u pitanju samo moj tim. Niko nikad nije donosio sve dobre odluke i tako će biti. To je stvar treninga i svega onoga što se ponavlja. Ali tu je i drugi deo priče – odluke u odbrani. Kada se na tajm-autu dogovorimo da radimo na jedan način, a to se ne radi tako na terenu. To je sastavni deo igre. Ja verujem da su oni imali želju, pogotvu u poslednjoj četvrtini, kada smo prišli, odigrali dobro, imali i ofanzivni skok Smailagića, pa je posle dosuđen faul u napadu. Bez želje da ulazim u to da lije bio faul, to je najmanje bitno od svega. Bilo je i pre toga situacija u kojima smo mogli da radimo bolje, kao što su i oni mogli. Radili su neke stvari brzopleto, ali to je već njihov deo posla. Ja ću se baviti mojim timom i sigurno ću obratiti pažnju na ove stvari. To je veliki deo našeg posla, da se tačno zna šta koji igrač treba da radi i koja mu je pozicija u timu, na terenu –  zaključio je Obradović.

0
0

3 Komentara

  1. ne od pojedinih pojedinci zasluzuju jedva prelaznu ocenu a ostali jad i sramota za ogromne pare, g.Obradovicu ovako ne ide od stranaca jedino ovaj mali Slovenac zasluzuje dres Partizana ostali izasli na piknik sa ogromnim sendvicima a g ZOC VI STE IH BIRALI i batalite da ih ljubite .

    0
    0
    Odgovori
  2. Iskreno se nadam da od veceras aVRAMOVIC NIJE VISE ‘KOSARKAS’ KKP !!! Sa njim u ekipi od SVIH GUBIMO, BEZ NJEGA-SVE POBEDJUJEMO (poput dangube, trife i Zagora) !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter