0
Evroliga

Kosarka Euroleague season 2017-2018 Crvena Zvezda v Fenerbahce Istanbul Nikola Kalinic (L) and Marko Guduric (R) receive gift Beograd, 22.03.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

GUDURIĆ BLISTAO, FENER SLAVIO: Fenomenalno izdanje bivšeg igrača Crvene zvezde! (VIDEO)

Objavljeno: 20.01.22 u 23:53

Preokret u Istanbulu!

Pred skoro četiri hiljade navijača u ‘Ulker Sport‘ areni, košarkaši Fenerbahčea ostarili su devetu ovosezonsku pobedu u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju u Evropi. Ekipa iz Istanbula  savladala je tim Žalgirisa sa 73:67.

Zbog pozitivnog testa na COVID-19 virus, ekipu sa klupe nije predvodio bivši selektor reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević. Funkciju šefa stručnog štaba obavljao je Goran Bjedov.

(190904) — FOSHAN, Sept. 4, 2019 (Xinhua) — Sasha Djordjevic (L) , head coach of Serbia, gives instructions to Marko Guduric during the group D match between Italy and Serbia at the 2019 FIBA World Cup in Foshan, south China’s Guangdong Province, Sept. 4, 2019. (Xinhua/Xue Yubin)

Litvanci su bolje startovali! Tim trenera Zdovca ostavio je Fener na samo sedam postignutih poena u prvoj četvrtini. Nastavio je Žalgiris odličnu i na početku druge deonice. Šampion Litvanije stekao je maksimalnih +12, ali onda je usledila reakcija Fenerbahčea.

Domaći su se konsolidovali, pa je drugi period igre završen rezultatom 17:17. Žalgiris je na poluvreme otišao sa šest poena prednosti, koliko je imao i po završetku prve četvrtine.

Tokom treće deonice publika je ponovo posmatrala egal utakmicu. Žalgiris je bio za nijansu bolji i slavio je sa 20:21.

Domaćin se u potpunosti ‘probudio’ u odlučujućoj četvrtini! Fener je proradio u ofanzivi, a glavni krivac za poraz Žalgirsa bio je Marko Gudurić. Poslednja deonica završena je rezultatom 29:16. Litvanci nisu imali odgovor na ‘rafalnu paljbu’ domaćeg sastava.

Bivši as Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, Marko Gudurić, blistao je u dresu turskog velikana. Gudurić je meč završio sa učinkom od 19 postignutih poena, četiri uhvaćene lopte i pet uspešnih dodavanja. Važnu ulogu u trijumfu domaćeg sastava imao je turski reprezentativac, Hazer. On je doprineo sa 13 poena i četiri skoka.

Ulonovas je uzvartio odličnim poenterskim učinkom sa druge strane terena. Litvanac je ubacio 16 poena, a dodao je sedam skokova i jednu asistenciju. Lukosiunas je postigao poen manje, a Blažević je ostvario dabl-dabl učinak (10 poena, 10 skokova).

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter