0
Fudbal

FOTO: Unsplash/ fauzan-saari

FIFA PROMENILA PRAVILA O POZAJMICAMA: Evo kako to utiče na Zvezdu i Partizan – postoje određeni limiti!

Objavljeno: 20.01.22 u 15:18

Izuzeti su igrači mlađi od 21 godine.

Svetska fudbalska organizacija FIFA, donela je promenu pravila o pozajmljenim igračima, koja će stupiti na snagu od prvog jula ove godine. Naime, jedan klub u sezoni 2022/23 moći će da ima u ekipi maksimalno 8 pozajmljenih fudbalera, dok će isto toliko smeti da prosledi u drugi klub.

U narednoj sezoni taj broj će se smanjiti na 7, dok će se od sezone 2024/25 ići na 6 pozajmljenih igrača. Takođe, jedan tim u toku jedne godine će u drugu ekipu moći da pošalje maksimalno trojicu svojih igrača. Najduži rok trajanja pozajmice biće godinu dana, dok je minimalan period, razdoblje između 2 transfer roka.

Klub u kome je igrač pozajmljen, tog fudbalera neće moći da šalje na novu pozajmicu nekoj trećoj ekipi. Treba napomenuti da su od ovih pravila izuzeti mlađi od 21 godine, koji će moći da budu pozajmljivani u neograničenom broju.

Ova pravila uticaće i na Crvenu zvezdu, kao i Partizan, ali crno i crveno-beli više pozajmljuju mlade fudbalere, koji se često kale u Teleoptiku i Grafičaru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter