0
Košarka

FOTO: Twitter screenshot

BALKANSKA DOMINACIJA U AMERICI: Igrači sa ovih prostora zapalili NBA, najbolje veče u istoriji lige! (VIDEO)

Objavljeno: 20.01.22 u 09:01

Igrači sa teritorije bivše Jugoslavije imali istorijsko veče!

U noći između srede i četvrtka odigrano je 13 utakmica, a na četiri su viđene fantastićne partije košarkaša iz okoline. Nakon odlične partije Nikole Jokćia, u kojoj je odigrao jednu, ne samo svojih, nego generalno najboljih utakmica u ligi, njegovim putem pošli su Luka Dončić, Nikola Vućević i Ivica Zubac.

Slovenački reprezentativac, Luka Donočić, takođe je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri. On je Toronto Reptorsima u pobedi Dalasa od 102:98 ubacio čak 41 poen uz šut iz igre 13/24 i sa 14 skokova upotpunio svoj dabl-dabl učinak. Na sve to dodao je i 7 asistencija za zaista jednu fantasičnu partiju nad nekadašnjim šampionom.

Nikola Vučević u dresu Čikago Bulsa takođe je odigrao sjajno i ostvario novi dabl-dabl učinak, on je naime za 37 minuta na parketu ubacio 24 poena i uhvatio 12 skokova što je Bulsima bilo dovoljno za ponedu nad Klivlendom od 114:107 na svom parketu. Za tim iz Ohaja fantastično je odigrao Lauri Markinen, još jedan Evropljanin koji je za goste ubacio 28 poena.

Ivica Zubac je takođe odigrao jednu od najboljih partija u karijeri upravo protiv Nikole Jokića. Centar iz Hrvatske ubacio je 32 poena i uhvatio 10 skokova u porazu svojih Klipersa u Koloradu nakon produžetka. Ovo je bio rekord karijere bivšeg igrača Mege.

Zaista sjajno veče za domaće košarkaše je iza nas.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter