2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanovic

ABA LIGA: Senzacija! Mega pobedila Partizan ‘bez pola tima’!

Objavljeno: 20.01.22 u 18:58

Košarkaši Mege su savladali Partizan sa 93:90 u zaostaloj utakmici 13. kola ABA lige.

Iako su bili bez petorice standardnih igrača, gosti su uspeli da favorizovanom timu Željka Obradovića nanesu treći poraz u sezoni na domaćem terenu.

Utakmica je počela rezultatskom klackalicom, koja je ipak sredinom prve četvrtine prevagnula na stranu Partizana koji je otišao na pet poena prednosti (20:15), ali je serijom 5:0 Mega do odlaska na odmor izjednačila, a nakon grešaka domaćih i do odlaska na mali odmor uspela da povede sa 26:22.

Ponovo su bolje počeli crno-beli i povratili vođstvo u drugoj deonici, ali kao i u prvoj i završnica druge je pripala Meginim igračimakoji su na krilima Mušikića i Ruženceva imali maksilanih plus 11, ali su na velikom odomoru ipak imali osam koševa prednosti (44:52).

Od završnice druge četvrtine, Mega je održavala vođstvo i nije dozvoljava crno-belima da to ugroze, a nakon treće deonice rezultat je bio 74:65 u korist ekipe Vladimira Jovanovića. Na sredini poslednje deonice, Mega je imala deset koševa prednosti, ali crno-beli prave seriju 9:0 i tako tope veliko vođstvo rivala. U finišu, crno-beli su izjednačelili, a na 30 sekundi do kraja bilo je 90:90. Napad Mege je rešio Skuči Smit, trojkom u poslednjim momentima, da bi zatim Kevin Panter promašio daleku trojku, čime je stavljena tačka na duel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOTSPORT.rs (@hotsport.rs)

0
0

2 Komentara

  1. Kojih pola tima ? Neka zahvale Obradovicu, ovo vodjenje ekipe je diletansko…93 poena od ovih, bez skoka, šut nižerazredan

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter