0
Domaći fudbal

FK Proleter ekipa Tim ilustracija illustration Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Partizan v Proleter Beograd, 07.11.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

PROLETER SE RASTAO SA OSAM IGRAČA: Ortiz ide u Premijer ligu, Viktor na sever Evrope!

Objavljeno: 19.01.22 u 19:12

Trener Bajić ih nije imao u planovima za prolećni deo sezone!

Ekipa novosadskog Proletera sjajno je odigrala prvi deo sezone u Superligi Srbije.. Počeli su sporo, ali su uspeli da se konsoliduju i nadoknade izgubljeno na samom startu prvenstva. Mnogo je na igru uticala promena trenera, koja se desila nakon samo nekoliko kola.. Otišao je Branko Žigić, a na klupu Proletera seo je Dusan Bajić, koji je nakon poslednje utakmice u jesenjem delu prvenstva spremio ‘čistku’. Prema informacijama koje je HotSport ekskluzivno dobio, Proleter je od starta prelaznog roka napustilo ukupno osam igrača.

FOTO: FK Proleter

Prvi koji se oprostio od ‘srpske Atine’ jeste Viktor Živojinović.. Supertalentovani krilni fudbaler napustio je Slanu Baru i preselio se u Letoniju, gde će biti član Rige. Od srpskih fudbalera tamo trenutno igraju Vranjanin i Piščević.

FOTO: FK Proleter

Nakon Viktora, u inostranstvo se otisnuo i Dilan Ortiz. On je novi fudbaler ruske Ufe koja nastupa u Premijer ligi, a novim saigračima će se uskoro pridružiti na pripremama u Antaliji. Od njega se očekivali mnogo, ali je postigao svega dva pogotka tokom jesenjeg dela prvenstva.

Dilan Ortiz (R) and Igor Vujacic
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Proleter v Partizan
Novi Sad, 17.07.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Defanzivni dvojac JokovićJanković ostaje u Superligi, ali u različitim timovima. Dušan Joković prešao je na pozajmicu u ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca, dok će Marko Janković do kraja sezone nositi dres Radničkog iz Kragujevca.

FOTO: STARSPORT

Proleter je takođe i prekinuo saradnju sa četvoricom prvotimaca, koji su sada slobodni u izboru nove sredine. Reč je o golmanu Kristijanu Župiću koji nije zabeležio niti jedan nastup, zatim Nikola Pejović koji je takođe bio bez minuta, a zatim i dva leva beka Golubović i Bašanović koji su imali određene minute, što je naročito slučaj sa Bašanovićem.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter