0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Mega

‘NJEGOV DOLAZAK ZNAČI ZA CELU KOŠARKU U REGIONU’: Mega u oslabljenom sastavu gostuje Partizanu, Jovanović pun respekta pred ovaj meč!

Objavljeno: 19.01.22 u 14:24

U četvrtak 20. januara od 17 časova Mega Mozzart će u okviru zaostale utakmice 13. kola ABA lige gostovati Partizanu.

Utakmica će biti odigrana u hali Aleksandar Nikolić u Beogradu, a trener Mege Vladimir Jovanović nažalost praktično neće moći da računa na kompletnu startnu postavu.

Naime, zbog povreda i bolesti Jovanović neće moći da računa na Nikolu Đurišića, Malkolma Kazalona, Karla Matkovića i Aleksandera Balcerovskog, a u sastavu neće biti ni Aleksa Uskoković koji je u Megu prešao posle 27. decembra, kada je bio prvobitni termin utakmice, pa shodno propozicijama regionalnog takmičenja, neće moći da nastupi na utakmici u četvrtak.

Takođe, za utakmicu protiv Partizana su upitni Nikola Jović i Mladen Vujić koji se posle preležanog Kovida-19 još uvek nisu našli u punom trenažnom procesu, pa će iz svih navedenih razloga po prvi put ove sezone u sastavu Mege biti Mihailo Mušikić, kao i dvojica juniora Andrej Mušicki i Ahmet Jonović.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred utakmicu protiv Partizana istakao da će ova utakmica biti veliki izazov za njegov mladi i neiskusan tim:

Dolazak Željka Obradovića ne znači mnogo samo za Partizan već za celu košarku u regionu i samim njegovim dolaskom Partizan je istakao najviše ciljeve u oba takmičenja, ABA ligi i Evrokupu. Ako pogledamo njihove rezultate, vidimo da su na pravom putu da njihove ciljeve i ostvare. Dobro znamo šta nas očekuje i kako Željkovi timovi igraju, jako agresivno na oba dela terena, u napadu, a posebno i u odbrani. Za moj veoma mlad i neiskusan tim ova utakmica biće veoma veliki izazov. Nažalost, moram da istaknem da je ne čekamo u najboljem mogućem raspoloženju, gotovo tri pune sedmice imamo problem sa Kovidom, što je ostavilo velikog traga na nas. Pričati o treningu i trenažnom procesu je u ovom trenutku izlišno. Moja trenutna želja je da momci koji su imali ne malih problema u prethodnom periodu izađu iz bolesti i ozdrave, a da se oni koji sutra budu na terenu prikažu u najboljem mogućem svetlu, imajući u vidu sve okolnosti – izjavio je trener Mege.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter