0
Evropske lige

Serbia's Dusan Vlahovic Serbia - Azerbaijan, FIFA World Cup 2022, Qualifying Round 12.10.2021. Beograd, Srbija 12.10.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ILIEV PRIČAO ZA ENGLESKE MEDIJE I ODUŠEVIO GROBARE: Vlahović je bolji od Halanda – mislim da je Arsenal dobar izbor!

Objavljeno: 19.01.22 u 23:51

Znali smo da će biti poseban.

Nekadašnji fudbaler Partizana Dušan Vlahović, trenutno dominira u Seriji A, gde nastupa za Fiorentinu. Nije srpski napadač u crno-belima pokazao svoj pun potencijal, a sportski direktor kluba iz Humske, Ivica Iliev je u razgovoru za engleski Miror istakao da je Dušan tehnički, sigurno bolji fudbaler od Erlinga Halanda.

– Gledam sve njegove utakmice i mislim da je kao Borusijin Erling Haland. Možda je u ovom trenutku Haland fizički jači, ali verujte mi: tehnički je Vlahović bolji fudbaler. Može da igra i drugog špica, sa njim imate više opcija nego sa Halandom i njih dvojica će se direktno odmeravati do kraja karijera, počeo je Iliev.

Fudbal Super League Season 2018-2019
OFK Backa v Partizan
Ivica Iliev
Backa Palanka, 16.02.2019.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Iliev je potom istakao da je i pre nekoliko godina, svima bilo jasno da je poseban.

– I tada smo svi znali da će biti poseban. Sa 16 godina nam je svima pokazao da je ogroman, ogroman talenat. Sećam se da nam je te 2016. jedan od najvećih skauta jednog od najvećih klubova na svetu – došao da razgovaramo o našoj akademiji – rekao da je u svom uzrastu i na toj poziciji Vlahović jedan od najvećih talenata na svetu.

Ipak, Partizan njegov raskošan talenat nije uspeo da naplati, a Iliev je oktrio i zašto je to tako.

– Rekao sam mu, zna on to, rekao sam mu: “Žao mi je, ali po meni moraš da ostaneš ovde još dve ili tri sezone da bi bio najveći transfer u istoriji srpskog fudbala”. Znali smo da je njegov potencijal top topova, da je među najboljima na svetu. Čak i sada mislim da je na tek 60 ili 70 odsto potencijala.

Fudbal Super League Season 2017-2018
FK Partizan-Zimske Pripreme
Dusan Vlahovic (L) and Goran Pandurevic
Beograd, 12.01.2018.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Za sam kraj, sportski direktor Partizana, istakao je da je možda Arsenal idealan klub za nastavak Vlahovićeve karijere. Takođe, rekao je da samo čeka trenutak kada će potpisati za veliki klub i da je sasvim normalno da ga traže velikani evropskog fudbala.

Nadam se da će izabrati klub u kome nema prevelike konkurencije, klub koji će mu dati prostor – na primer, mislim da je Arsenal jedan od tih klubova. Čekam trenutak kada će potpisati za vrhunski klub, za mene je sasvim normalno da ga svi vrhunski klubovi traže, mislim da ga cela Evropa traži. Nadam se samo da će izabrati najbolji klub za sebe. Mora da izabere najbolje za sebe, jer je još mlad i pred sobom ima mnogo godina da napreduje i postane jedan od najboljih napadača na svetu, zaključio je Ivica Iliev.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter