0
Fudbal

FOTO: Starsport

‘I DALJE ČUVAM TAJ POKLON’: Dragan Džajić potresen zbog smrti čuvenog fudbalera, otkrio kako je reagovao kada je čuo tužne vesti!

Objavljeno: 19.01.22 u 15:12

Juče je preminuo Pako Hento (89), jedan od najboljih fudbalera u istoriji Španije.

Svet je potresla vest da je preminuo Pako Hento, fudbaler koji je dres Real Madrida nosio punih 18 godina. Za to vreme, on je osvojio čak šest titula prvaka Evrope.

Podsetimo, na njegovoj oproštajnoj utakmici 1971. godine igrao je Dragan Džajić, kom je poklonio svoj dres sa brojem 11.

Hento je uz Di Stefana i Puškaša najveći igrač u istoriji Reala. Taj trio doneo im je oreol najvećeg kluba na svetu, koji su, uz povremene krize, zadrđžali do danas. Iako je dožieo dobre godine i duboku starost, bilo mi je žao kada sam pročitao da je Hento umro. Bio je čuveni evropski igrač koji je godinama uzdizao Real na svetski vrh, a igrali smo na istoj poziciji. Poklonio mi je sat i čuvam taj divan poklon od njega – rekao je za Kuir Dragan Džajić.

Za 18 sezona provedenih u kraljevskom klubu, osvojio je 12 šampionskih titula u Španiji, dva Kupa, interkontinentalni kup. Odigrao je 600 utakmica za Real 182 se upisao u strelce.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter