0
Fudbal

FOTO: FSS

DESETKOVANI ORLOVI PROTIV PORTUGALA: Selektor Majes se suočio sa ogromnim kadrovskim problemima – ‘Navikli smo da igramo pred praznim tribinama’

Objavljeno: 19.01.22 u 15:51

U Holandiji u sredu, 19. januara počinje UEFA Futsal EURO na kome učestvuju i naši futsaleri koji su nas do sada mnogo puta obradovali sjajnim rezultatima, ali pre svega pristupom, igrom i borbom do poslednjeg atoma snage.

Ostavili su naši momci odličan utisak i na nedavnom Prvenstvu sveta u Litvaniji, a prethodnih dana učinili su sve da se na pravi način pripreme i za velika iskušenja na kontinentalnom prvenstvu. Međutim, dan pre prvog meča koji i otvara šampionat u Holandiji, duel sa aktuelnim prvacima sveta i Evrope, Portugalom, Orlovi se suočavaju sa kadrovskim problemima zbog povreda i virusa Covid -19.

I pored činjenice da su strogo vodili računa o svim merama, gotovo svakodnevna testiranja, prvo su iz tima zbog pozitivnog nalaza, udaljili Ninoslava Aleksića (ostao u Beogradu, treba naknadno da se priključi ekipi), onda i Slobodana Rajčevića koji je jedini bio pozitivan (praktično bez simptoma) drugog dana boravka u Amsterdamu. A po automatizmu i njegov cimer, Nikola Matijević, morao je odmah u karantin.

FOTO: FSS

Ako se zna da ranije zbog povrede, selektor Dejan Majes, nije mogao za prvi meč sa Portugalom da računa na Jovana Lazarevića (medicinsko osoblje ulaže velike napore da ga osposobi za drugi duel u grupi sa Ukrajinom), kao i već duže odsutnog Miloša Stojkovića, jasno je da će Orlovi biti desetkovani za utakmicu sa aktuelnim šampionima Evrope i sveta. Selektor Majes moći će praktično da računa na samo devet igrača…

Bez obzira na sve hendikepe koji su nas zadesili, očekujem da se igrači bore za dres Srbije od prvog do poslednjeg minuta i pruže svoj maksimum – ističe selektor Dejan Majes.

– Želimo da ostavimo pozitivan utisak kako bi nastavak prvenstva bio onakav kakav priželjkujemo. Odradili smo jedan trening, navikli se na podlogu, a hrabri nas činjenica da se Jovan Lazarević polako oporavlja i očekujemo da nastupi na ovom šampionatu. Portugal dobro poznajemo, važno je uđemo hrabro u meč, otresito. U Litvaniji smo ih možda i previše respektovali u prvom delu susreta. Od starta, dakle, moramo biti odvažni, pametni.

Zbog lokdauna koji je snazi u Holandiji, šampionat se igra vez prisustva publike i pored ogromnog interesovanja koje vlada za futsal u zemlji fudbala. Sve informacije govore da bi tribine hale u Amsterdamu bile pune već na premijeri.

-Domaćin je imao smenu generacija i nije se slučajno izborio za domaćinstvo Prvenstva Evrope. Sve bi naravno bilo bolje i lepše da se igra pred publikom, ali zbog korone navikli smo već da igramo pred praznim tribinama. Hendikep za sve, najviše za domaćina i organizatora, ali bez obzira na sve na nama je da damo maksimum i ostvarimo rezultate koje želimo – rekao je Dejan Majes.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter