2
ATP

Davis Cup Finals-Semifinals-Serbia v Croatia-Novak Djokovic (SRB) v Marin Cilic (CRO) Madrid, 03.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

‘TEK SAD NEĆE DA PRIMI VAKCINU’: Novakova prijateljica izjavom iznenadila mnoge!

Objavljeno: 18.01.22 u 16:49

I dalje se govori o prvom teniseru sveta.

Novak Đoković se vratio u Srbiju, bez prilike da igra na Australijan openu, a njegova prijateljica, bivša teniserka Flavija Peneta, komentarisala je njegov slučaj.

Italijanka je istakla da će uvek biti uz njega, ali je dodala i da se ne bi borila protiv Australije da je bila u sličnoj situaciji.

– Teško mi je da razumem… Nole je uvek bio drugačiji u svojim izborima, od hrane do prijateljstva, uvek je donosio veoma lične odluke. Za to je imao podršku od supruge Jelene, uvek uz njega. O proterivanju iz Australije teško mi je da se izrazim. Mogu samo da kažem da mi je veoma žao jer ne sumnjam da je Đoković dobar čovek, svakako ne predstavlja opasnost za javnost – rekla je Peneta za italijanski list Korijere dela Sera.

Teniserka koja se povukla 2015. kaže da svako mora da ima pravo na izbor.

– Imam nevakcinisane prijatelje koji se ne zovu Novak Đoković. Ja sam za slobodu izbora. Odluke koje donosim za svoju decu i sebe su lične. Ima majki koje su se vakcinisale u trudnoći, a ja sam čekala da se porodim, tako da moj izbor nije pao i na moju ćerku. Da mi je sad Nole ovde rekla bih mu: ‘Druže, ti si budala, mogao si mirno da ostaneš kod kuće sa ženom i decom’.

Upitana je i da li je ova odluka pravedna.

– Tretirali su ga kao kriminalca. Naravno, nije trebalo da se dovede u poziciju da bude izbačen od australijske vlade. Znaš li šta bih ja uradila? Napuštajući aerodrom sa vizom u džepu, otišla bih da se dobro oznojim na centralnom terenu Australijan opena, fotografisala bih se sa osobljem i sazvala konferenciju za štampu u najvećoj prostoriji. Rekla bih: ‘Dragi Australijanci, ja sam došla da igram tenis, nisam tu da nekome naudim. Jako mi je žao, viidmo se sledeće godine’ – zaključila je Flavija Peneta.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter