0
Ostali sportovi

EHF EURO 2022-Hrvatska v Srbija Segedin, 15.01.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

PERUNIČIĆ OŠTRO: Korona kao alibi? A kakav bi tretman imao naš trener da je ostvario ovakav rezulat na EP?

Objavljeno: 18.01.22 u 14:21

Blago rečeno, Srbija je pretrpela zaista rezultatski debakl protiv Francuske koji nas je ostavio bez plasmana u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Odjeknuo je taj neuspeh jako širom naše zemlje, a i šire. Istina, imali su naši rukometaši sijaset problema sa kojima su se suočavali, ali…

Nekako je utisak da je moglo, pa što da ne, i moralo dosta bolje. Sa takvom ocenom se slaže i nekadašnji rukometni as i bivši selektor Srbije – Nenad Peruničić.

– Kao neko ko je učestvovao u selektiranju i neko ko je vodio te momke mogu da kažem da utakmica protiv Ukrajine nije merilo. Realno gledajući, Hrvatska nikada nije bila slabija. Uz dužno poštovanje, ali je tako. Bio je trenutak da ih dobijemo, ali su oni pokazali stav i drugačiju energiju iako su uveli mlade igrače. Protiv Francuske nismo imali šanse – rekao je Peruničić.

Rukomet Handball Kvalifijakcije za EHF EP 2020
Srbija v Hrvatska
head coach Nenad Perunicic
Beograd, 11.04.2019.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ističe prethodnik aktuelnog selektora Tonija Đerone da je moralo bolje u Segedinu.

– Pre svega želim da budemo pravedni. Veliki broj reprezentacija je imao problem pred EP sa koronavirusom i povredama. To ne treba da nam bude alibi. Jedna Crna Gora je uspela da pobedi fenomenalnu ekipu kao što je Slovenija. Na sve to moram dodati da nikada nije bilo više vremena za pripremu. Nekada smo imali svega dve nedelje…

Evidetno je bilo u poslednja dva meča da Srbija ima veliki problem na bekovskim pozicijama. Upravo tu smo bili i najtanji i imali najviše problema sa povredama i koronavirusom.

– Bekovske pozicije nose glavnu težinu. Tu je reč o kreaciji, o probijanju odbrane šutem sa spolja.. Sigurno je da bi sa Nenadićem i Đorđićem bilo drugačije, ali ne možemo da tvrdimo da bismo prošli grupu.

Toni Đerona je moj veliki prijatelj i ima moju punu podršku, ali moram da pitam da kakav bi tretman imao naš trener da je ostvario ovakav rezulat na EP? Ako dovodimo stranog trenera onda treba da imamo jasnu strategiju šta želimo. Da li su to medalje ili nešto bolji plasman na velikim takmičenjima? Ne možemo da pravimo neku euforiju na svega dve dobre odigrane utakmice, fali nam kontinuitet.

Posle svega, pitanje je – šta dalje?

– Svi pričaju da je Srbija igrala moderan rukomet, ali iskreno to nisam video. Sada je EP gotov, treba videti šta ćemo dalje, da li ćemo da vraćamo iskusnije igrače ili da ponovo podmladimo tim. Videćemo… – zaključio je Peruničić razgovor za Meridian sport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter