0
Evrokup

EuroCup-Partizan v Hamburg Towers Beograd, 18.01.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

CRNO-BELI RAZBILI HAMBURG: Partizanovo poluvreme iz snova! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 18.01.22 u 22:48

Ubedljiva pobeda izabranika Željka Obradovića!

Košarkaši Partizana ugostili su Hamburg, u okviru 10. kola grupne faze Evrokupa. Utakmica odigrana u hali ‘Aleksandar Nikolić‘ završena je rezultatom 102:77. Crno-beli su odigrali fenomenalnu utakmicu u odličnoj atmosferi, pred domaćom publikom.

Najbolji period igre za crno-bele bila je prva deonica. Košarkaši kluba iz Nemačke nisu pronašli način da zaustave raspoloženog domaćina. Matijas Lesor i Kevin Panter su pogađali od samog starta utakmice. Hamburg nije imao odgovor na ofanzivu domaćina, pa je prva četvrtina završena rezultatom 34:14.

EuroCup-Partizan v Hamburg Towers
Beograd, 18.01.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Partizan je nastavio u istom ritmu u drugom periodu, ali i gosti su ‘upalili motore’. Publika je imala priliku da vidi veliki broj poena na obe strane terena. Srpski predstavnik je drugu deonicu dobio sa 31:27, pa je pri odlasku na pauzu na semaforu pisalo ubedljivih 65:41.

U nastavku se igralu u drugačijem tempu. Crno-beli nisu uspeli da ponove igru iz prvog poluvremena, ali opet su bili bolji rival u trećoj deonici. Čvrsta defanziva donela je Partizanu željeni rezultat (20:18).

U odlučujućem periodu igre gosti su bili bolji protivnik. Hamburg je prvi put rešio četvrtinu u svoju korist i slavio je sa 17:24.

EuroCup-Partizan v Hamburg Towers
Beograd, 18.01.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Najefikasniji igrač u redovima pobedničke bio je Matijas Lesor. Francuski reprezentativac odigrao je najbolju utakmicu od kada je stigao u prestonicu Srbije. Centar je meč završio sa učinkom od 22 postignuta poena, šest uhvaćenih lopti i jednim uspešnim dodavanjem. Pratio ga je Zek Ledej sa 18 poena, osam skokova i jednom asistencijom. Kevin Panter je dodao 15 poena, skok i dve asistencije. Dvocifren učinak zabeležio je i Balša Koprivica koji je postigao 13 poena, uz četiri uhvaćene lopte.

Svetla tačka u ekipi Hamburga bio je Kristen. Nemački košarkaš je ubacio 18 poena, a zabeležio je i osam skokova i asistenciju.

Partizan se nalazi na drugoj poziciji u grupi A, sa učinkom od osam pobeda i dva poraza. Isti skor ima ekipa Huventuda iz Španije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter