0
Evropske lige

FOTO: YouTube screenshot

SPECIJA ŠOKIRALA ROSONERE NA ‘SAN SIRU’ U POSLEDNJIM SEKUNDAMA: Napoli lako protiv Mihine Bolonje! (VIDEO)

Objavljeno: 17.01.22 u 21:24

Spektakularan finiš u Milanu!

Trka za šampionski naslov u Seriji A dugo nije bila ovoliko uzbudljiva! Prvoplasiranom Interu za ‘vratom dišu’ Milan i Napoli, dok Atalanta i Juventus vrebaju sa četvrte, odnosno pete pozicije.

Specija je odlučila da ‘pomogne’ Neroazurima u nameri da se na tabeli odvoji og glavnih konkurenata i odbrani šampionsku titulu.

Izabranici Tijaga Mote savladali su Milan na stadionu ‘San Siro‘ i tako napravili najveće iznenađenje u 22. kolu Serije A. Specija je bila bolja od Ibre i družine sa 1:2. Gostujući sastav je do celog plena došao u samom finišu utakmice i dugo će se pričati o odlučujućem napadu, koji je Specija izvela na fantastičan način.

Posed lopte bio je na strani domaće ekipe. Piolijeva četa je dominirala u polju, a uputila je čak 25 udaraca ka golu Ivana Provedela. Specija je sa druge strane uzvratila u 10 navrata, ali realizacija je bila na znatno kvalitetnijem nivou, što je na kraju rezultiralo osvajanjem tri boda.

Najbolju priliku za vođstvo domaćin je imao u 45. minutu. Glavni arbitar meča, Sera, pokazao je na belu tačku. Odgovornost je preuzeo defanzivac, Teo Ernandez. Reprezentativac Francuske je šutirao malo pored desne stative i propustio je odličnu priliku.

Nije se dugo čekalo na novo uzbuđenje. Samo 60 sekundi kasnije lopta je bila u mreži Specije. Rafael Leao je šutirao sa ivice šesnaesterca, a Provedel nije imao šanse u ovoj situaciji.

Specija je do izjednačenja stigla u 64. minutu. Danijele Verde je uposlio Kevina Agudeloa, a Kolumbijac je loptu smestio u mrežu domaće ekipe.

Fudbaleri Milana nisu bili zadovoljni bodom. Rosoneri su krenuli u ofanzivu na ‘San Siru‘, a to im se u samom finišu utakmice ‘obilo o glavu’.

Specija je u 6. minutu sudijske nadoknade istrčala kontru na školski način.  Dugačka lopta na polovinu domaćeg sastava, odlična reakcija, a zatim centaršut Viktora Kovalenka. Ukrajinac je na fantastičan način uposlio Emanuela Đasija. Napadač iz Gane je u stilu najkvalitetnijih golgetera zatresao mrežu Rosonera i doneo pobedu svom timu.

U istom terminu odigrana je još jedna utakmica 22. kola Serije A. Fudbaleri Bolonje ugostili su Napoli. Gosti su opravdali ulogu favorita i bili bolji od izabranika Siniše Mihajlovića sa 0:2.

Dva pogotka u mreži Bolonje delo su Irvinga Lozana. Ofanzivac iz Meksika upisao se u strelce najpre u 20. a potom u 47. minutu utakmice. Asistencije su upisali Elif Elmas i Fabian Ruiz.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter