1
Evrokup

Head coach Zeljko Obradovic Partizan v Buducnost-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 09.10.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

POČINJE PAKLEN RITAM ZA CRNO-BELE: Obradović veruje u povoljan ishod protiv Hamburga – ‘Moramo da sprečimo ove stvari’

Objavljeno: 17.01.22 u 16:15

Počinje serija od tri utakmice u svega pet dana!

U utorak, 18. januara, Partizan će od 20.45 dočekati Hamburg u okviru 10. kola Evrokupa. Utakmica se igra u hali „Aleksandar Nikolić“, a u prvom ovosezonskom duelu sutrašnjih rivala, Partizan je u Hamburgu savladao ekipu Hamburga sa 97:106. Pred sutrašnji meč, trener crno-belih, Željko Obradović kaže:

„Ekipa koja igra stalno u istom ritmu, na veliki broj poena. Izuzetno veliki broj šuteva za tri poena, sada u nekim utakmicama u nemačkom prvenstvu su šutirali preko četrdeset puta, u Evrkupu im je prosek preko 30. Imaju jednog igrača koji je na poslednjoj utakmici nemačkog prvenstva šutirao 19 puta za tri poena. Imao učinak 19-7. Posle toga idu na ofanzivni skok. Ono što su promenili u odnosu na prvu utakmicu je da igraju različite odbrane. Menjaju, ne igraju na način kako su to igrali u prvoj utakmici i to je ono o čemu bi trebali da vodimo računa i da budemo spremni na te njihove odbrambene zamke. Posle toga, njihova tranzicija i odbrana od kontranapada. To su uslovi ako želimo da pobedimo, te stvari moramo da sprečimo“, poručio je Obradović.

Uroš Trifunović je na prethodne dve utakmice bio kapiten ekipe, a pred novi duel u Evrokupu, Trifunović kaže:

„Hamburg je ekipa koja je vezala nekoliko pobeda u Evrokupu, igraju dobro u nemačkoj ligi. Mislim da treba maksimalno da uđemo u taj mač, kao i u svaki drugi jer su pokazali da mogu da pobede svakoga u Evrokupu. Dočekujemo ih u Pioniru, nadam se da će dvorana biti puna i da će sve biti kako treba“, istakao je Trifunović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter