0
Evropske lige

Serbia's Dusan Vlahovic Serbia - Azerbaijan, FIFA World Cup 2022, Qualifying Round 12.10.2021. Beograd, Srbija 12.10.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

FIORENTINA PONIZILA ĐENOVU, A SIRIGU ĆE SANJATI VLAHOVIĆA: Pogledajte Dušanovu majstoriju! (VIDEO)

Objavljeno: 17.01.22 u 22:54

Šest pogodaka u mreži iskusnog golmana!

Dušan Vlahović ne prestaje da oduševljava kako srpsku, tako i svetsku fudbalsku javnost. Reprezentativac Srbije je proglašen za igrača meseca decembra, a njega iste nagrade zanimaju i na startu 2022. godine. Fiorentina je na stadionu ‘Artemio Franki‘ ponizila ekipu Đenove! Utakmica u Firenci završena je pobedom ‘Ljubičastih‘ sa 6:0.

Srpski reprezentativac je promašio jedanaesterac u 11. minutu, ali njegov pogodak u drugom poluvremenu je obeležio duel dve ekipe. 

Prva promena rezultata viđena je već u 15. minutu meća. Alvaro Odriozola je pogodio za vođstvo domaćina! Igrao se 34. minut kada je Điakomo Bonaventura duplirao prednost tima iz Firence.

Kristijano Birađi je pogotkom u 42. minutu verovatno rešio pitanje pobednika na stadionu ‘Artemio Franki‘.

Dominirala je Fiorentina na svim delovima terena. Gostujući sastav nije imao ni ideju kako da se suprotstavi fenomenalnim izabranicima trenera Italijina. Stiče se utisak da tim iz Firence dugi niz godina nije pružao ovako kvalitetne partije. Fiorentina je na dve poslednje takmičarske utakmica postigla čak 11 pogodaka, a njihova mreža se zatresla u dva navrata.

Navijače domaće ekipe ponovo je obradovao najbolji strelac prvenstva, Dušan Vlahović. Bivši napadač Partizana je demonstrirao školski način završetka akcije. Perfektnu dugu loptu poslao je Bonaventura, a Vlahović je istu umirio na odličan način. Popularni Duci je primetio da je Sirigu napustio gol liniju, a onda je usledio lob o kojem će se dugo pričati.

Birađi se u 69. minutu po drugi put upisao u strelce, a samo minut kasnije napustio je teren. Njega je zamenio još jedan reprezentativac Srbije, Aleksa Terzić. Izdanak Zvezdine omladinske škole sve češće dobija priliku da se dokazuje u dresu Fiorentine.

Konačan rezultat meča postavljen je u 77. minutu. Ikone je proigrao Lukasa Toreiru, a Urugvajac nije propustio priliku da savlada Sirigua.

Fiorentina je odigrala 21 meč ove sezone, jedan manje od planiranog. ‘Ljubičasti‘ se u ovom trenutku nalaze na 6. poziciji sa šest bodova i utakmicom manje od petoplasiranog Juventusa.

Đenova vodi veliku bitku za opstanak, a čuveni klub se trenutno nalazi u crvenoj zoni. Bez obzira na kvalitetan sastav i veliki broj iskusnih igrača, težak posao očekuje Đenovu u nastavku sezone. Pravo je pitanje da li ćemo spomenutu ekipu i naredne sezone gledati u elitnom rangu.

Dušan Vlahović se nalazi na vrhu liste strelaca sa 17 postignutih pogodaka i dve asistencije. Identičan učinak ostvario je i reprezentativac Italije, Ćiro Imobile, sa kojim Srbin deli prvu poziciju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter