0
Evrokupovi

(191027) -- MUNICH, Oct. 27, 2019 (Xinhua) -- Robert Lewandowski of Bayern Munich celebrates his scoring during a German Bundesliga match between FC Bayern Munich and 1.FC Union Berlin in Munich, Germany, on Oct. 26, 2019. (Photo by Philippe Ruiz/Xinhua)

FIFA DONELA ODLUKU! PRAVDA JE ZADOVOLJENA: Levandosvki je igrač godine, mnogo iznenađenja u timu sveta! (VIDEO)

Objavljeno: 17.01.22 u 23:28

 Ronaldo je vlasnik specijalne FIFA nagrade, a pogledajte najlepši gol u 2021. godini!

U ponedeljak je održano FIFA gala veče, na kome se dodeljene nagrade ‘The Best‘. Za najboljeg fudbalera na svetu, u izboru selektora i kapitena, izabran je Robert Levandovski. Poljak je po mišljenju mnogih stručnjaka i ljubitelja najbitnije sporedne stvari na svetu zaslužio i ‘Zlatnu loptu‘, ali ona je pripala Lionelu Mesiju.

Najbolji šef stručnog štaba za 2021. godinu je trener Čelsija, Tomas Tuhel. Nemački stručnjak je preuzeo tim od Frenka Lamparda, a potom je osvojio Ligu šampiona. Drugo mesto pripalo je Pepu Gvardioli, a trećeplasirani stručnjak je Roberto Manćini.

Titula najboljeg čuvara mreže našla se u rukama Eduara Mendija, a zanimljivo je da golman Čelsija nije zaslužio mesto u ‘timu sveta’ koji izgleda ovako: Donaruma – Alaba, Ruben Dijaš, Bonući – Žoržinjo, Kante, De Brujne – Kristijano Ronaldo, Haland, Levandovski, Mesi.

Puškaš‘ nagradu za najlepđi gol u godini osvojio je Erik Lamela. Argentinac je izveo čuvenu ‘Rabonu‘ dok je još nosio dres Totenhema.

FIFA fer plej nagrada dodeljena je medicinskom timu selekcije Danske, zbog intervencije na utakmici Danska – Finska na Evropskom prvenstvu. Taj meč ostaće upamćen po onome što se dogodilo Kristijanu Eriksenu. Titula ‘navijača godine’ pripala je pristalicama selekcije Danske i Finske.

Kristijano Ronaldo nas je navikao na osvajanje prestižnih priznanja, a Portugalac je ovog puta osvojio FIFA specijalnu nagradu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter