0
Fudbal

Aleksandar Dragovic Partizan - Crvena Zvezda Superliga Srbije Super Liga derbi, derby 19.9.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan i Zvezda zajedno u Evropi

Objavljeno: 16.01.22 u 11:05

Partizan i Zvezda ne propuštaju proleće u Evropi.

Ukoliko želite da saznate sve o Evropskom takmičenju 2022-oj godini za Zvezdu i Partizan,onda nam se pridružite i pogledajte ovaj članak.

Srpski klubovi su poznati po svojim nastupima u evropskim takmičenjima, doduše,retko kad se naše ekipe plasiraju u uži krug. Kao i do sada,Partizan i Zvezda će ponovo biti domaćini i gostovaće u Evropi na proleće.

Marko Lazetic (R) and Manuel Cafumana (L)
Fudbal-UEFA Europa League Group F-Season 2021/2022-Crvena Zvezda v Ludogorets Razgrad
Beograd, 25.11.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

To znači da su naši najbolji klubovi uspešno prošli grupnu fazu evropskih takmičenja i da će nastaviti dalje,nadamo se uspešno.

Zato hajde malo detaljnije da vidimo o čemu se tu zapravo radi.

Evropa na proleće

Poznato je svakom kladioničaru da je prolećenajbolje vreme za klađenje, pogotovo zbog evropskih takmičenja.Pored toga,vi uvek možete da nađete dobre kvote i u sportovima koji nisu fudbal. Na primer, formula kladionica je sve popularnija i popularnija,pogotovo zbog poslednjeg šampionata.

No,hajde mi da se vratimo na našu temu a to su Partizan i Zvezda u Evropi.

Sama činjenica da su naša dva tima ostvarila ovakav uspeh govori o ozbiljnosti naših klubova.Takođe,usmerenost ka uspehu je oduvek bila tu dok su se igrači borili za bolji rezultat na terenu. Jako je bitno da naglasimo da su i Zvezda i Partizan uspeli u onome što su hteli.

Kada su u pitanju međunarodni sportski događaji onda su naši timovi veoma zadovoljni prisustvom. Možda bi bilo bolje da se od njih očekuje pobeda po svaku cenu,ali ipak treba biti realan i sagledati okolnosti kakve jesu.

Ukoliko se našim ekipama suprostavi jači tim, gotovo je sigurno da će izgubiti. Zato hajde da vidimo kako su oni prošli.

Zvezda u Ligi Evrope

Crvena zvezda se plasirala u osminu finala Lige Evrope svojim izvanrednim rezulatatom u grupi.Iskreno, potrebno je bilo i malo sreće da se to desi, ali ipak je preovladalo umeće na terenu.
Naime, Zvezda je imala:
– 3 Pobede
– 2 Nerešene
– 1 Poraz
Pobede je Zvezda upisala protiv Ludogoreca dva puta i jednom protiv Brage. Poraz dolazi od Midtjylland-a – jasno je da je ova ekipa veoma teško legla Zvezdi. Pored toga, Zvezda je nerešeno igrala protiv Brage i protiv istoimenog kluba od kog je poražena.

Portugalska Braga je drugoplasirana u grupi, i to uz puno sreće jer je Ludogorec izvukao remi u poslednjem kolu. Da je Midtjylland pobedio u Bugarskoj, on bi bilo prvi, a ovako je ispao i izgubio svaku šansu za prolećem u Evropi.

Braga – Crvena Zvezda, UEFA Europa League, liga evrope 9.12.2021. Portugal, Braga (credit image & photo: Nikola Mitic / STARSPORT)

Na sve to, Zvezda je lepo kalkulisala i dobila ono što je htela – prvo mesto u grupi! Istina je da je Zvezda mogla mnogo gore da prođe sa žrebom, ali to ipak nije bio slučaj.

Što se tiče daljeg prolaska i protivnika, Zvezda će imati pune ruke posla. Naime, Zvezdu još uvek čeka protivnik koji nije odlučen jer tek treba da se završi grupna faza Lige šampiona. Ali, znaju se potencijalni protivnici, a to su: Dinamo Zagreb, Betis, Braga, Lacio, Olimpijakos, Napoli, Real Sosijedad i Rendžersi.

Na sve ovo, mogući su i Barselona, Porto, Lajpcig, i ostale veoma nezgodne ekipe.
Zaključak je da će Zvezda veoma teško da se ponese protiv bilo kog protivnika. Ali, to nikada nije problem, podsećamo da je ovaj tim pobedio Liverpul kada je on osvojio Ligu šampiona.

Partizan u Ligi konferencija

Samim tim što se plasirao u ovaj tip takmičenja, Partizan je odmah obećao dobru borbu i velike rezultate. Međutim, poznato je da se igrači Partizana uvek opuste kada su u prednosti i time ne donesu željene bodove kući. To je bilo slučaj i sada u grupnoj fazi Lige konferencija.

Naime, Partizan je krenuo žestoko i otvorio pobedama nad Florom i Anorthosisom. Onda je izgubio od Genta koji je na kraju ostao prvoplasiran. Partizan je nastavio da juri prednost i da se trudi da da prestigne Gent na tabeli – sve je vodilo ka odlučujućoj utakmici u Belgiji.

BELGRADE, SERBIA – OCTOBER 21: Giorgi Chakvetadze (R) of KAA Gent in action against Aleksandar Scekic (L) of Partizan during the UEFA Europa Conference League group B match between Partizan and KAA Gent at on October 21, 2021 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Nažalost, tu je Partizan igrao remi. Skoro sve sportske vesti su prenele da je Gent zaisgurno prvi a Partizan zasigurno drugi iako je do kraja grupne faze ostalo još dva kola. Ipak, tu se naš tim opustio i zabeležio sraman rezultat od jednog poraza i jedne nerešene utakmice.

Na svu sreću, prošli smo dalje i sada nas očekuje jedan veoma bitan period u kome se treba pripremiti za utakmicu protiv Slavije iz Praga. Poznato je da je Partizan pre ovog susreta sa Slavijom imao pobedu nad ovim timom, ali to je bilo pre nešto manje od 20 godina.
Ipak, ostaje da se sazna šta će biti na proleće. Bitno je da će crno beli pokušati da svoj tim odvedu u osminu finala Lige Konferencija.

Naši timovi su poznati po uspehu, ali da li će to ostati tako na proleće, videćemo! Na nama je da se nadamo da će se Zvezda i Partizan plasirati dalje u uži krug takmičenja.

Sve u svemu, nadamo se da je ovaj mali uvid u retrospektivu zaista pomogao da razumete u kakvoj su situaciji naša dva tima i kakvi su sportski događaji koji predstoje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter