0
ATP

Djordje Djokovic (C) Dijana Djokovic (L) and Srdjan Djokovic (R) Skup podrske za Novaka Djokovica Beograd, 09.01.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

OGLASILA SE PORODICA ĐOKOVIĆ: ‘Razočarani smo, skandalozno ponašanje!’

Objavljeno: 16.01.22 u 14:20

Prvi reket sveta napustio je Melburn.

Nakon što mu je po drugi put ukinuta viza i odbijena žalba, Novak Đoković je napustio Australiju i krenuo put Dubaija, a njegova porodica se oglasila saopštenjem, koje prenosimo u celosti:

– Veoma smo razočarani odlukom Federalnog suda i činjenicom da Novak mora da napusti Australiju.

Ovde nije u pitanju bio samo sport i igranje na prvom grend slemu u sezoni na kojem Novak dominira već deceniju, već i politike i svih interesa koji su u ovom slučaju prevladali.

I pored skandaloznog ponašanja prema Novaku, verovali smo da će sport pobediti. Verovali smo da će biti uvažena činjenica koju je sud potvrdio – da Novak ima validnu vizu, da će pravda biti zadovoljena i da nikakvi “javni interesi” neće biti izgovor za odluku koja je doneta.

Ovo su teški trenuci, pogotovo za Novaka, ali ono što moramo da uradimo svi, pre svega mi, kao njegova porodica, jeste da mu pružimo podršku više nego ikad do sada. Bićemo tu da podelimo udarce koje je primio, da mu pomognemo da vrati energiju, veru u ovaj sport, pre svega u fer plej koji je ovde u potpunosti izostao.
Ponosni smo na njega i snagu koju je pokazao i borbi koju je dostojno vodio.

Verujemo da će iz ove situacije izaći jači i da će vreme pokazati ono što je nesporno uvek do sada potvrđivao, a to je da je veliki šampion i čovek.

Porodica Đoković“.

 

 

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter