0
Atletika

Atletika-Serbian open 2021 Ivana Spanovic Beograd, 24.02.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

NAJBOLJA SRPSKA ATLETIČARKA BESNA NA VLAST U AUSTRALIJI: Sramota je kakvim se sredstvima služe!

Objavljeno: 16.01.22 u 23:37

Pružila je podršku Novaku.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta, prokomentarisala je na svom Instagram profilu deportaciju Novaka Đokovića iz Australije. Ona je istakla da je ovo klasičan primer nipodaštavanja slobodnog izbora i volje. takođe, zaključila je i da je zdravlje stvar ličnog izbora i da je sramota čime se australijanci služe.

– Ovo je klasičan, demonstrativan primer nipodaštavanja slobodnog izbora i volje. Odgovornost svi preuzimamo za ono što radimo i u ime tih ciljeva kojih cenu znamo – zdravlja – najviše, počela je srpska atletičarka, a potom i dodala:

FOTO: Instagram/Screenshot

– Prioritet svih treba da bude zdravlje, način na koji ga svako od nas štiti je stvar ličnog izbora! Sramotno je kojim se sredstvima danas služe i pred kakvim ultimatumima zahteva da se pokoriš, zaključila je Ivana Vuleta.

Podsećamo, čitav zaplet počeo je po sletanju Novaka Đokovića u Australiju. Tada su mu tamošnje vlasti ukinule vizu, pa je on nekoliko dana morao da provede u izolaciji do suđenja.

Potom je, nakon te žalbe na sudu i presude sudije Kelija, dobio dozvolu da ostane u Australiji i da se priprema za pomenuti grend slem. Ipak, ministar za imigraciju Aleks Hok, odlučio je da ponovo oduzme vizu jednom od najboljih sportista svih vremena i tako primora Novaka da podnese novu žalbu.

Nakon novog suđenja pred Federalnim Sudom, Novaku je zabranjen nastup na AO i morao je da napusti Australiju.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter