0
ATP

FOTO: STARSPORT

NOVAK ĐOKOVIĆ SE BORI ZA PRAVDU I NASTUP NA AO: Evo gde možete gledati suđenje i kako je izgledao Novak po izlasku iz hotela! (VIDEO)

Objavljeno: 15.01.22 u 23:43

Polako stiže trenutak istine.

Najbolji teniser na planeti Novak Đoković, izašao je iz Hotela Park, a trenutno se nalazi u sudnici, gde će nakon drugog po redu suđenja dobiti konačnu odluku povodom vize. Podsećamo, Novaku je prvobitno odbijena viza odmah po ulasku u Australiju, pa je nekoliko dana proveo u hotelu za imigrante.

Potom je, nakon žalbe na sudu i presude sudije Kelija, dobio dozvolu da ostane u Australiji i da se priprema za pomenuti grend slem. Ipak, ministar za imigraciju Aleks Hok, odlučio je da ponovo oduzme vizu jednom od najboljih sportista svih vremena i tako primora Novaka da podnese novu žalbu.

Turnir počinje već u ponedeljak, a Novak se sada zaputio ka Federalnom Sudu gde će se doneti nova odluka o njegovoj vizi. Srpskog tenisera je zasulo brdo novinara koji su se objektivima unosili u prozor automobila, a nema sumnje da i sam Đoković želi da ovoj drami što pre dođe kraj.

Ne treba zaboraviti, da i ako ponovo Sud presudi u korist Novaka Đokovića, Hok ima ponovo pravo da mu ukine vizu.

– Ovi događaji bi, potencijalno, mogli da dovedu do novog razloga za otkazivanje vize, i to po članu 109 Zakona o migraciji, ali je Aleks Houk zasad koristio 133. Ako Đoković pobedi na sudu, Houk bi mogao iznova da mu otkaže vizu, i to upravo na osnovu, dosad nekorišćenog, člana 109, otkrili su stručnjaci iz centra za međunarodno pravo izbeglica.

PRENOS SUĐENJA UŽIVO!

Evo šta piše u tom članu:

– Viza se može oduzeti osobi koja se nije pridržavala onoga što zahtevaju članovi 108. i 107. ovog zakona“ (ti članovi predviđaju mogućnost oduzimanja vize onima koji unesu netačne podatake u prijavu za vizu, kao što je Novakov agent uradio).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOTSPORT.rs (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter