0
Ostali sportovi

EHF EURO 2022-Hrvatska v Srbija Segedin, 15.01.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

HRVATSKA SAVLADALA SRBIJU U REGIONALNOM DERBIJU: Gledali smo borbu do poslednjeg daha – sledi susret sa Francuskom! (FOTO)

Objavljeno: 15.01.22 u 22:07

Bili su bolji od nas.

Rukometaši Srbije su u drugom susretu na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj poraženi od selekcije Hrvatske. Rezultat je bio 23:20, a naša selekcija je pokazala veliku borbu i želju za pobedom, dok je selekcija Hrvatske svojim iskustvom prelomila ovaj duel.

Počeli su Hrvati silovito, vođstvom 3:0, nakon dva pogotka Čupića i gola Martinovića. Uspela je naša selekcija brzo da se sabere, Radivojević i Marsenić su uzvratili za 3:2. Serija od 3:0 naše selekcije, počela je u 15. minutu pogotkom Borzasa, a potom i Radivojevića i Marsenića za 7:6 u korist Srbije.

EHF EURO 2022-Hrvatska v Srbija
Segedin, 15.01.2022.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

U narednih 10 minuta gledali smo nveliku borbu, Srbija je povela sa 9:8, ali je onda Hrvatska stigla do nove serije od 3:0. Samim tim, rezultat na velikoj pauzi je 11:9 za Hrvatsku, ali su naši momci pokazali da imaju šta da pruže.

Srbija je drugo poluvreme počela pogotkom Borzaša, ali su Hrvati ubrzo uzvratili preko Martinovića. Ipak, sve vreme je Hrvatska selekcija držala sve u svojim rukama, pa je Čupić pogodio za 11:14 u korist protivničke selekcije.

Pri 2 gola prednosti za Hrvatsku, Srbija se sjajno odbranila, ali su se naši rukometaši sppetljali u kontri i umesto da smanjimo razliku na -1, Hrvati su postigli gol za +3. Pokušala je naša selekcija da sa 7 igrača u polju ugrozi protivnika, ali time nije mnogo toga dobila.

Tačku na ovaj susret, stavio je Šunjić, kada je pogodio za 23:18, dok je Srbija u završnici došla do dva pogotka, Ilića i Kukuća.

Treba istaći i odličnog golmana Hrvatske Šunjića, koji je svojim odbranama, umnogome otežao Srbiji. Naredni susret naša selekcija će odigrati 17. januara protiv Francuske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter