0
Domaći fudbal

Dejan Stankovic Superliga Srbije, Crvena Zvezda - Vozdovac Super Liga 1.12.2021. Beograd Srbija (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

STANKOVIĆ O ZVEZDINIM IGRAČIMA: ‘Eraković je obeležio godinu, verujem u Falka!’

Objavljeno: 14.01.22 u 09:29

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković sumirao je utiske o minuloj polusezoni i analizirao učinak pojedinih igrača.

U intervju koji je dao za ‘Mozzart Sport’, Stanković je istakao da je po njegovom mišljenju, Strahinja Eraković igrač koji je obeležio sezonu.

– Od početka sezone igra izvanredno. Ne kažem to što je bonus, već zbog toga što je pravi profesionalac, posvećen obavezama. Za mene je on prvotimac, nije bonus. Pre godinu dana i više sam pričao da može da ima ozbiljnu karijeru, treniram ga svaki dan. Momak ćuti, radi, posvećen je sebi. Prag bola izuzetno visok. Neće da stane na prvu prepreku. Protiv Brage je bio jedan od najboljih naših igrača. Odrastao je u Zvezdi i zna u kom klubu je. On je meni garancija da u paru s Dragovićem može da pravi razliku, rekao je Stanković, a kada je upitan kako je Eraković ispred Ivanića, Dragovića ili Kataija, on je istakao:

– Da, on je za mene igrač godine, ako u obzir uzmemo njegove godine, iskustvo, poziciju, pritisak, utakmice na kojima je igrao. Dakle, Eraković.

Strahinja Erakovic Superliga Srbije, Crvena Zvezda – Radnik Surdulica, Super Liga 13.12.2021. Srbija, Beograd (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

On se osvrnuo i na ostale mlade igrače.

– U poslednje vreme je Lazetić je napredovao mnogo, mali Stanić može još više. On je tek na 30 posto mogućnosti. Mora da se posveti više sebi, mi ćemo mu pomoći. Igramo na svaka tri dana, prioritet je rezultat. Da sam znao da ću da izgubim tamo protiv Radnika, pa hajde da reskiram. On zna, on hoće, ali mašinerija je ovo. Igra se na svaka tri dana, da sam proleće u Evropi obezbedio kolo pre, naravno da bi mi igrao Stanić. Ne da bih ga stavio u izlog, nego da vidi šta znači nositi Zvezdin dres u Evropi. On je protiv Vojvodine odigrao fenomenalno, ali se vratio Kanga. U stani-pani varijantama biram iskusnije, ko može da iznese utakmicu. Stanić bi verovatno odigrao super utakmicu, ali kada treba da donesete odluku. To je onako… uopšte nije lako. Želim da im dam šansu, biće sa nama sada tri sedmice u Antaliji, istakao je Stanković, pa nastavio o Veljku Nikoliću:

– On je katastrofalno krenuo godinu, povrede… Najgore je kada trčiš za ekipom. Ja Velju mnogo cenim kao igrača, za mene je on istinski biser. Ali talenat nije dovoljan. Moraš da radiš na sebi, moraš da ispoštuješ dar i talenat. Nije cilj samo Crvena zvezda, on sebi treba da postavi mnogo veće ciljeve, da ima veće ambicije. Imao je pehove sa povredama, povredio je članak protiv Milana tamo. Već godinu dana vuče to, da ne bi prešlo u hroničnu povredu dobro smo ga zalečili. Radio je u pauzi mnogo. Od njega očekujem baš pomak. Pre svega stabilnost u treningu i igri. Može da bude i dobro i loše, nismo mi mašine da se svaki put odigra dobro. Ali njegove amplitude moraju da budu minimalne.

Veljko Nikolic Crvena Zvezda – TSC Superliga Srbije, Super Liga 21.8.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dotakao se i Filipa Falka.

– Ne verujem da je nesrećan u Beogradu, ali kada Italijan izađe iz Italije, to je svakome od njih ozbiljna drama. Setim se i Falčinelija. Čovek je bukvalno hteo da se predomisli pred potpisivanje ugovora i da se vrati kući. Pitao se kako će da se uklopi, gde će deca da mu idu u obdanište, nije znao jezik. Italijan prosto ne izlazi iz Italije. A što bi, kada ima jednu od najjačih liga u Evropi? Falko je imao period adaptacije, koronu, jednu i drugu povredu. Vraćao se i povređivao. Mora da ima kontinuitet, ja ću sve da uradim da vam Pipo pokaže šta zna. A zna mnogo, mnogo. Video sam njegove golove u Lečeu, kada se stušti unutra i pusti levu nogu… Jednom sam se šalio sa njim i rekao da sada ne može da dobaci do gola. Hoću da kažem da mu fali sigurnosti. Ja ću mu je dati, saigrači će mu to dati. Jer on je talenat van serije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter