0
ATP

Davis Cup Finals-Semifinals-Serbia v Croatia-Novak Djokovic (SRB) v Marin Cilic (CRO) Madrid, 03.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

OGLASIO SE PREMIJER AUSTRALIJE: Objasnio zbog čega je Novak Đoković odbijen

Objavljeno: 14.01.22 u 10:29

Premijer Australije se oglasio povodom oduzimanja vize Novaku Đokoviću.

Povod za obraćanje Skota Morisona je odluka Aleksa Hoka, ministra za imigracije, da Novaku Đokoviću ukine vizu, bez obzira na odluku Federalnog suda od pre nekoliko dana.

– Nakon detaljnog razmatranja, shvatio sam da je ministar ukinuo vizu iz razloga zdravlja i dobrog reda, odnosno javnog interesa. Pandemija je bila neverovatno teška za svakog Australijanca, ali smo se držali zajedno i spasili mnogo života. Imali smo jednu od najnižih stopa smrtnosti, jaku ekonomiju i veliki odziv vakcinacije, izdao je Morison saopštenje.

Kao razlog, navedena je bezbednost.

– Australijanci su podneli veliku žrtvu tokom pandemije i sa pravom očekuju da rezultati toga budu zaštićeni. To je ono što je uradio i ministar u svojoj akciji. Naše snage su zadržale granice bezbednim tokom pandemije. Zbog istrage koja je u toku neću se više oglašavati, zaključio je Morison.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter