0
Fudbal

FOTO: YouTube screenshot

HAILIHODŽIĆEV TIM OBEZBEDIO OSMINU FINALA: Maroko rutinski protiv Komora, Benova ekipa i dalje bez bodova! (VIDEO)

Objavljeno: 14.01.22 u 19:49

Boaći protiv Kange u terminu od 20 časova!

U okviru 2. kola grupne faze Afričkog kupa nacija, koplja su ukrstile selekcije Maroka i Komora. Izabranici trenera Vahida Halihodžića opravdali su ulogu apsolutnog favorita i na rutinski način savladali Komore. Utakmica u prestonici Kameruna završena je rezultatom 2:0.

Maroko je do prednosti stigao u 16. minutu igre. U strelce se upisao vezista belgijskog Standarda, Selim Amala. Favorizovani tim je dominirao u polju i stvorio je znatno veći broj šansi. Maroko je šutirao 19 puta, dok su Komori zapretili u sedam navrata.

Svetla tačka reprezentacije Komora bio je čuvar mreže, Salim Ben Boina. Golman se istakao sjajnim intervencijama u nekoliko navrata, a pažnju je na sebe posebno skrenuo odbranom jedanaesterca u 83. minutu. El Nesiri nije uspeo da duplira prednost Maroka sa bele tačke.

Pitanje pobednika rešeno je u samom finišu utakmice. Igrao se 89. minut kada je mladi Zakaria Abuklal zatresao mrežu Komora.

Nakon dve odigrane utakmice Maroko je prvoplasirani tim u grupi. Halihodžićeva ekipa je ostvarila maksimalan učinak, dok se Komori bez osvojenog boda nalaze na začelju tabele.

Celu utakmicu u dresu Komora odigrao je ofanzivac Crvene zvezde, Mohamed El Fardu Ben.

https://youtu.be/NlXX2jz6QPc

U grupi C takmiče se još Gana i Gabon koji imaju meč manje. Duel dve ekipe zakazan je za 20 časova. Gana je u prvom kolu poražena od Maroka, pa će izabranici Milovana Rajevca šansu za prve bodove tražiti protiv Gabona, koji je u prvoj rundi bio bolji od Komora.

Biće to susret jednog bivšeg i jednog sadašnjeg fudbalera Crvene zvezde. Ričmond Boaći brani boje Gane, dok je Kanga jedan od najvažnijih članova selekcije Gabona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter