Eurocup, Evrokup, Partizan - Trento 12.1.2022. Beograd, Srbija photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
in ,

VELIKI UDAR NA BUDŽET: KK Partizan gubi milion evra, a ovo je razlog

Ostaće crno-beli bez dela prihoda.

Izlazak Partizana iz ‘Štark Arene’ na skoro tri meseca će se i te kako odraziti na klupsku kasu, otkrio je prvi čovek kluba Ostoja Mijailović. Crno-beli će zbog Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici do aprila ‘odsustvovati’ iz Arene i igrati u dvorani ‘Aleksandar Nikolić, a zbog manje kapcaiteta, to će usloviti finansijski gubitak.

– Zabrinut sam. Ako uzmemo u obzir da se u drugom delu sezone igraju odlučujući mečevi, siguran sam da bi Arena tri naredna meseca na svakoj utakmicu imala više od 10.000 gledalaca. Po našoj proceni izlazak iz Arene će klub koštati najmanje milion evra. To je užasno veliki novac za Partizan, kako ćemo pokriti taj novac u kasi za sada ne znam, rekao je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović u izjavi za ‘Tanjug’.

Ostoja Mijailovic KK Partizan 4.8.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ipak, nije sve ni u finansijskom delu.

loading...

– Ekipa je navikla na Arenu, imamo rezultat u kontinuitetu, svaka promena parketa, koševa i ambijenta remeti postavljeni sistem. Nadam se da ćemo ovu promenu brzo preboleti. Mala dvorana Arene je naš dom tri godine unazad, tamo je naša teretana i sva potrebna medicinska oprema koju je klub nabavio poslednjih godina, dodao je Mijailović.

Svestan je Mijailović da ‘Pionir’ neće biti dovoljan za sve.

– Ispred kluba se najiskrenije izvinjavam svim našim navijačima koji na pojedinim utakmicama neće moći da uđu u halu ‘Aleksandar Nikolić’. Siguran sam da će razumeti našu situaciju i da će ostati uz naš Partizan i ove momke koji zaista zaslužuju snažnu podršku, zaključio je Mijailović.

 

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

MERKURXTIP TIKET DANA: U seriji smo pogodaka, pratite nas – isplati se!

RISTIĆ DOBIO POVERENJE: Uspešan privrednik na čelu BS Republike Srpske