Fudbal-Super League Season 2020/2021 Partizan v Radnik (Surdulica) Novica Toncev Beograd, 21.02.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
in , ,

‘OVO JE SKANDALOZNO’: Oglasio se Novica Tončev nakon oštre kazne koju mu je izrekla Disciplinska komisija FSS!

Konačno da se i on oglasi.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela je odluku da predsednik FG Regiona istočne Srbije, Novica Tončev, bude kažnjen tako što devet meseci neće smeti da radi u fudbalu, dok je njegov sin Stanislav ‘odstranjen iz fudbala’ u trajanju od šest meseci.

Naime, oni se terete za ulazak u sudijsku svlačionicu na meču između Radnika i TSC-a, kada je utakmica završena rezultatom 2:1.

Ova vest izazvala je burnu reakciju u domaćoj javnosti, a neminovno je bilo da se Novica Tončev oglasi saopštenjem. On smatra da je ova odluka Disciplinske komisije FSS neosnovana i skandalozna.

loading...
Novica Toncev
Fudbal-Fudbalski Savez Srbije potpisivanje sponzorskog ugovora sa Telekom Srbija i Arena Sport
Beograd, 18.06.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije je neosnovana i skandalozna i protiv ove odluke ću podneti žalbu. Ovo mi je prva disciplinska kazna, ali i prijava u sportu, i vrlo mi je neprijatno da se kao odgovoran građanin i sportski radnik već 25 godina nalazim u situaciji da odgovaram na iskonstruisane disciplinske postupke. Suspendovan sam i kažnjen po članu 54 zbog ulaska u svlačionicu FK Radnik, a ulazak u svlačionicu nije predviđen kao prekršaj nijednim članom u Disciplinskom pravilniku, u čijem sam kreiranju učestvovao kao predsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, a pogotovo ne članom 54. Disciplinskim pravilnikom FSS propisane su različite disciplinske sankcije u rasponu od opomene (za najlakše) do zabrane vršenja funkcije (za najteže). Čak je i kod izvršenja najtežih disciplinskih prekršaja, disciplinskom organu ostavljena mogućnost disciplinskog kažnjavanja zabrane vršenja funkcije od tri do 12 meseci. Iz dostavljene prvostepene odluke, kažnjen sam za disciplinski prekršaj, najteže vrste, i za isti mi je izrečena drakonska disciplinska sankcija. Ovakve kazne dobijaju se za ozbiljne prekršaje koji su jasno definisani kao što je napad na službena lica rukama, napad tvrdim predmetom i nanošenje povreda, pretnje sa nanošenjem telesnih povreda njima ili članovima njihove porodice, pljuvanje i vređanje – istakao je Novica.

Novica Toncev Superliga Srbije, Vozdovac – Radnik 22.7.2017. Beograd, Srbija
22. Jul 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Stariji Tončev priznaje da je pogrešio zbog ulaska u svlačionicu, ali i da zbog toga treba da odgovara srazmerno težini povrede po Pravilniku.

– Napomenuo bih da se u medijima pojavio i snimak iz VAR sobe iz kog se jasno vidi da je istina sve ono što sam govorio o dešavanjima u svlačionici. Vidi se i čuje da nikakvih pretnji niti psovki nije bilo izrečeno sa moje strane. Priznajem da je moja greška što sam ušao u svlačionicu i da, zbog toga, treba da odgovaram srazmerno težini povrede po Pravilniku, ali nikako za ono što mi se stavlja na teret posebno sada kada je obelodanjen i snimak koji potvrđuje istinitost onoga što sam govorio. Nečuveno je i to što je moja suspenzija nastupila momentalno i bez izricanja kazne. Podsećam da je nedavno za slične prekršaje pojedinim fudbalskim radnicima (Nedeljko Ostojić –Budućnost, Dobanovci, Veljko Radulović – Zlatibor, Mrkela, Lazetić i dr.) izrečena novčane kazne, a protiv mene po hitnom postupku doneta Odluku o suspenziji. Ozbiljni prekršaji nisu imali ovako rigorozne kazne, ali Disciplinska komisija ovde ne odlučuje po Pravilniku, već po nečijim nalozima.

Disciplinske komisije na čelu sa Ivanom Nikolićem nije imala milosti prema Novici i Stanislavu.

Protiv mene se nikada nisu vodili disciplinski postupci, poznato je da nisam konfliktna ličnost i zbog svega smatram da ovaj postupak nije proistekao kao posledica dešavanja u poluvremenu utakmice Radnik – TSC, već je ciljano osmišljen s namerom da budem isključen iz svih aktivnosti u FSS, kao i da se moj dosadašnji angažman medijski diskredituje. Da budem iskren, ovo sam mogao da očekujem, s obzirom na način na koji je doneta odluka o mojoj suspenziji (suspendovan sam, a da mi prethodno nije pružena mogućnost da se izjasnim o prekršaju koji mi je stavljen na teret). Namera mi je da u pravnoj borbi dokažem da nisam izvršio prekršaj koji mi je stavljen na teret, a iz koje ću u svakom smislu izaći spremniji da se još odlučnije borim i zalažem za promene na svim nivoima u FSS, sa ciljem da se u rad organa FSS-a uključe stručni i kompetentni ljudi, koji će postupke voditi na takav način da se isključi svaki vid arbitrabilnosti i postupanja po nalozima pojedinih lica iz senke fudbalske organizacije – rekao je Tončev za Mozzartsport.

Autor: HotSport

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

‘NISAM OVDE DOŠAO DA BIH BIO NA SEDMOM MESTU’: Ronaldo besan kao nikada u životu, razočaran je stanjem na ‘Old Trafordu’!

OHI PRVI PUT SA LOPTOM: Pogledajte Zvezdin trening u Turskoj, novi napadač crveno-belih već pokazao zbog čega je doveden! (FOTO)