0
ATP

Davis Cup Finals-Semifinals-Serbia v Croatia-Novak Djokovic (SRB) v Marin Cilic (CRO) Madrid, 03.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

NOVAK DOBIO RIVALE U MELBURNU: Žreb ga spojio sa zemljakom na startu, evo kad može na Nadala

Objavljeno: 13.01.22 u 08:58

Novak Đoković je dobio rivale na Australijan openu.

Iako još uvek nije poznato da li će imigracioni ministar Aleks Houk iskoristiti mogućnost da ga deportuje i tako onemogućio da brani trofej na prvom grend slemu, Novak Đoković je saznao imena rivala na žrebu.

Đokovićev prvi rival u Melburnu biti zemljak Miomir Kecmanović, da bi u drugom kolu igrao protiv boljeg iz meča jednog od kvalifikanata i Tomija Pula. U trećem bi mogao da snage odmeri sa Lorencom Sonegom, a u četevrtom su potencijalni rivali Gael Monfis, Aleksander Bublik ili Kristijan Garin.

U četvrtfinalu ga čeka neko od ovih tenisera: Mateo Beretini, Kristijan Nuri, Pablo Karbenjo Busta, Karlos Alkaraz, dok bi u polufinalu mogao da ide na: Rafaela Nadala, Aleksandera Zvereva, Denisa Šapovalova, Karena Hačbanova… Na drugoj strtani žreba su Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Andrej Rubljov, Janik Siner, Igo Umbber, Feliks Ože Alijasim i to su igrači protiv kojih bi Novak mogao da igra tek u finalu.

Što se ostalih naših igrača tiče, Filip Krajinović kreće protiv Argentinca Dijega Švarcmana, Dušan Lajović će snage odmeriti sa Mađarom Martinom Fučovičem, a Laslo Đere ide na Denisa Šapovalova.

Podsetimo, Australijan open počinje u ponedeljak, a finale je na programu 30. januara. Trofej brani Novak Đoković i ujedno juri svoj 10. pehar na ovom turniru, a rekordni, 21. grend slem u karijeri, kojim bi prestigao najbliže konkurente Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter