0
Fudbal

FOTO: YouTube screenshot

AFRIČKI KUP NACIJA: Napadač Istre je heroj Burkine Faso! (VIDEO)

Objavljeno: 13.01.22 u 23:05

Pogodak vredan tri boda!

U okviru 2. kola grupne faze Afričkog kupa nacija, snage su u prestonici Kameruna odmerile selekcije Zelenortskih Ostrva i Burkine Faso. Utakmica je završena minimalnom pobedom Burkine Faso (0:1).

Selektor Malo može biti ponosan na svoje izabranike, jer njegova selekcija sada ima šanse za prolazak u narednu fazu takmičenja. U prvoj utakmici grupe A, Kamerun je danas savladao  Etiopiju sa 4:1. Domaćin turnira sada ima šest bodova, Burkina Faso je druga sa tri, a isto toliko imaju i Zelenortska Ostrva. Etiopija se nalazi na začelju tabele bez osvojenog boda.

Odlučujući potez viđen je u 39. minutu utakmice. Napadač hrvatske Istre, Hasane Bande, grudima je zatresao mrežu rivala. Bande je iskoristio asistenciju Isu Kaborea, koji je odlično centrirao sa desnog boka.

https://youtu.be/8sKxKKIqlac

Selekcija Zelenortskih Ostrva je kontrolisala posed lopte u drugom delu igre. Pokušavali su da dominacijom u polju ugroze protivnički gol i dođu do potencijalnog izjednačenja. Ipak, to im nije pošlo ‘za nogom’.

U trećem kolu koplja će ukrstiti Burkina Faso i Etiopija, kao i Kamerun i Zelenortska Ostrva. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter