1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MITAR MRKELA: ‘Imamo bolji tim od Partizana i verujem da ćemo biti šampioni!’

Objavljeno: 12.01.22 u 17:22

Sportski direktor Crvene zvezde odgovorio je na nedavnu izjavu Slavena Bilića!

Fudbaleri Crvene zvezde startovali su zimske pripreme za nastavak sezone u sjajnom raspoloženju, a za klupsku televiziju aktuelnog šampiona Srbije govorio je Mitar Mrkela. Sportski direktor crveno-belih osvrnuo se na aktivnosti u aktuelnom prelaznom roku.

Ohija smo završili još prošlog leta, što se tiče Pičinija danas su stigle povoljne vesti, Valensija se saglasila sa uslovima prelaska Pičinija. U fudbalu nikada ne možete sa sigurnošću da tvrdite, ali verujem da ćemo ga imati uskoro u Crvenoj zvezdi. Zadovoljni smo dosad urađenim u prelaznom roku i sva druga pojačanja zavisiće od eventualnih odlazaka. Srnić će produžiti ugovor. U sportskom sektoru smo doneli odluku da je potreban ekipi. On je Zvezdino dete, uvek je igrao dobro i značajan je za svlačionicu. Ostali su još neki detalji oko ugovora, ali verujem da će se to rešiti. Rodić ima ponudu na stolu, pričamo o novom ugovoru i nadam se da će ostati jer je izutetno važan našem timu. Pankov je isto dobio ponudu i mislim da je jako blizu da se taj ugovor nastavi. Gajiću i Gobeljiću još nismo dali nove ponude, oni će morati da se dodatno dokažu u sledećem delu sezone – poručio je Mrkela.

Član Serije A uporan je u nameri da u svoje redove dovede mladog golgetera, Marka Lazetića.

-Juče je stigla nova ponuda od Torina, ali i dalje nismo zadovoljni uslovima.

Mrkela ističe da će bez obzira na glasine, Dioni i Bakajoko imati još jednu priliku da se dokažu-

-Oni su igrači koji imaju ugovor sa Crvenom zvezdom. Ići će na pripreme. Bakajoko ima koronu, ali verujem da će se brzo oporaviti i priključiti ekipi i verujem da će obojica odraditi pripreme kako treba.

Sportski direktor aktuelnog šampiona Srbije dotakao se Miloša Degeneka, koji je nedavno napustio ‘Marakanu‘.

-Lično mi je žao što je otišao. Odluka je bila isključivo njegova. Mogli smo da je stopiramo, ali hteli smo da mu izađemo u susret. Razlozi rastanka su bili sportski, hteo je veću minutažu jer želi da bude spreman za Svetsko prvenstvo. Obeštećenje za njegov transfer je 800.000 evra – poručio je Mrkela, ali nije otkrio o kojem klubu je reč.

Partizan ima pet bodova prednosti, ali funkcioner crveno-belih veruje da Zvezda može do nove šampionske titule.

-Kada imate pet bodova prednosti uvek možete da kažete da taj ima veće šanse. Partizan je igrao dobru polusezonu, ali imamo jako dobar tim, bolji tim od Partizana i mislim da imamo odlične šanse da neutralizujemo prednost i budemo šampioni. Dolaze na Marakanu i od te utakmice će dosta toga zavisiti, mada mi nismo kiksirali u velikim utakmicama, već u uslovno rečeno malim. Jedini poraz imamo od Radnika iz Surdulice.

Mrkela se osvrnuo na izjavu hrvatskog trenera Slavena Bilića, koji je u razgovoru za ‘Germanijak‘ poručio da je Dinamo Zagreb sada veći klub od Zvezde.

Dinamo je dugo godina bio neko ko prednjači po kvalitetu na ovim prostorima, ali je Crvena zvezda poslednjih pet godina ostvarila bolje rezultate i u prvenstvu i u Evropi – jasno je istakao Mitar Mrkela.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter