0
Košarka

FOTO: STARSPORT

‘DA ISKUSTVO I ZNANJE PRETOČIM NA PAPIR’: Svetislav Pešić predstavio knjigu, podržale ga legende

Objavljeno: 12.01.22 u 14:59

Selektor srpske reprezetnacije poredstavio je knjigu ‘Moja igra, moj put’.

Rađa, Divac, Tomašević, bili su samo neke od legeni koje su ga podržale, a Svetislav Pešić je objasnio zbog čega se odlučio da objavi knjigu.

– Prvo da pozdravim prisutne neke godinama ne viđam i mogu sad da ih zagrlim. Što se tiče knjige,uvek sam razmišljao da moj posao nije samo da treniram, da igrače činim boljim i da pobeđujem. Uvek sam mislio da mi treneri treba da podelimo znanje sa kolegama i ljudima u košarci. Pravili smo mnogo klinika, napisao sam mnogo publikacija i stvorila se ideja. Uvek je to bilo duboko u meni i hteo sam sve jednog dana, najbolje dok sam još aktivan, da sve svoje iskustvo, znanje, događaje, razočarenja, prepreke, pretočim u jednu knjigu. Bilo je tu prepreka. Sam ništa u životu ne možeš. Imao sam smao jednog profesora Karalejiča, on je tu i hvala profi. Kad sam ga pitao hoće li da bude moj prvi pomoćni trener, rekao mi je: ‘Pa Pešiću, ja sam profesor doktor košarke’, ali srećom kasnije se predomislio. Pomoćnike ne treba koristiti već sa njima sarađivati, rekao je Pešić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter