0
ATP

Tennis Tenis Novak Djokovic Press & Training Practice Trening Beograd, 22.10.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

NOVAK NAKON AUSTRALIJAN OPENA MOŽE DA IZGUBI PRVO MESTO: Bitan je nastup jednog tenisera, ali dosta toga zavisi i od Đokovića!

Objavljeno: 11.01.22 u 22:13

Brani veliki broj poena.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković, nakon velikog haosa u Australiji, trenutno se fokusira samo na prvi Grend slem u sezoni – Australijan open. Nije tajna da je ovo jedan od Novakovih omiljenih turnira, a njegov ostanak na vrhu ATP liste umnogome zavisi i od partija koje će prikazati u Melburnu.

Naime, razlika između njega i Medvedeva je sada 2080 bodova. Pošto je srpski teniser protekle godine osvojio ovaj turnir, sada brani 2.000 poena, dok ruski teniser brani 1.200 poena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HotSport.rs (@_hotsport)

Takođe, priliku da pretekne Novaka ima i Aleksandar Zverev, koji zaostaje 3.045 bodova, a pored toga brani i 760 zbog prošlogodišnjeg četvrtfinala.

Naravno, sve to može da se desi ako Novak napravi veliki kiks i tako olako ispusti svoje bodove. Podsećamo, Đoković je prošle sezone osvojio čak 3 Grend slema, a u finalu US opena ga je porazio upravo Medvedev, koji mu je uskratio kalendarski slem.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter