0
ATP

BELGRADE, SERBIA - MAY 29: Novak Djokovic of Serbia celebrates after his men's singles Final match against Alex Molcan of Slovakia on Day 7 of the ATP 250 Belgrade Open at Novak Tennis Centre on May 29, 2021 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

‘MI ĆEMO NASTAVITI DA PROMOVIŠEMO VAKCINACIJU’: Svi su čekali ovo saopštenje – ATP se oglasio povodom slučaja Novaka Đokovića!

Objavljeno: 11.01.22 u 11:58

Novak Đoković je već danima tema broj jedan u svetu tenisa.

Prava drama se odigrala od 5. do 10. januara, pošto se nije znalo da li će najbolji teniser sveta Novak Đoković moći da učestvuje na predstojećem Australijan openu. Srpskom asu je juče poništeno ukidanje vize, a takođe je odradio jedan trening u Melburnu, te je na društvenim mrežama potvrdio da će učestvovati na prvom gren slemu u ovoj godini.

Nakon što je doneta sudska odluka, ATP je izdao saopštenje koje Vam prenosimo u celosti:

– ATP u potpunosti poštuje žrtve koje je narod u Australiji podneo od starta pandemije kovida 19 i stroge mere ulaska u državu koje su bile na snazi. Komplikacije koje smo videli prethodnih dana u vezi sa ulaskom igrača u Australiju su dokazale da je potrebno jasnije razumevanje mera, kao i jasnija komunikacija i primena pravila.

Tokom putovanja za Melburn jasno jeda je Novak Đoković verovao da mu je odobreno potrebno medicinsko izuzeće kako bi mogao da ispuni uslove ulaska. Niz događaja koji je kulminirao sudskim saslušanjem u ponedeljak naneo je štetu na svim nivoima, uključujući i Novakovo stanje i mogućnost da se pripremi za AO. Medicinska izuzeća za igrače se izdaju nezavisno od ATP, ali naša organizacije je u kontaktu sa Teniskim savezom Australije zarad bolje komunikacije. Mi pozdravljamo ishod suđenja održanog u ponedeljak i radujemo se sjajnim nedaljama tenisa koje su pred nama.

ATP će nastaviti da promoviše i preporučuje vakcinaciju za sve igrače na ATP turu – mi smatramo da su vakcine ključne kako bi naš sport mogao da funkcioniše tokom pandemije. To je zasnovano na naučnim dokazima i u skladu je sa globalnim smernicama za putovanja. Ohrabruje nas činjenica da je 97% takmičara vakcinisano pred ovogodišnji AO – piše u zvaničnom saopštenju ATP.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter