0
ATP
Najnovija vest HOT SPORT

FOTO: HOTSPORT

POTRESNA VEST – ŽELE DA UHAPSE NOVAKA: Čeka ga deportacija – ovo je nečuveno!

Objavljeno: 10.01.22 u 09:07

Pobedio je na sudu, ali…

Uprkos tome što je Novak Đoković odneo pobedu na Sudu u Australiji, nova nevolja ga je upravo snašla. Naime, prema rečima politikologa Nine Marković za Prvu televiziju, srpskog tenisera žele da uhapse i da ga čeka deportacija.

Na tu odluku, ima pravo ministar za imigraciju, a retko ko je pomislio da će se usuditi da je uopšte i razmatra. On ima apsolutnu vlast jer je granica federalno gledište. Ako bi se on odlučio da mu oduzme vizu i pored odluke Suda, Đoković bi morao da napusti državu, bez obzira na pozitivan ishod suđenja.

Zakoni po kojima bi Novaku bila ponovo oduzeta viza nisu poznati, ali ga, ako se sve to obistini, čeka zabrana ulaska u Australiju od 3 godine.

– Ministarstvo za imigraciju mi je prenelo da će razmotriti da li da iskoristi moć koju poseduju i poništi vizu prema članu zakona. To su moje instrukcije koje želim da prenesem sudu, rekao je Kristofer Tran, advokat koji je predstavljao Vladu Australije na suđenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter