0
Fudbal

Milovan Rajevac (FOTO: Starsport)

AFRIČKI KUP NACIJA: Ekipa Milovana Rajevca poražena na startu takmičenja! (VIDEO)

Objavljeno: 10.01.22 u 21:15

Iskusni Marokanac presudio Gani!

U okviru 1. kola grupne faze Afričkog kupa nacija, snage su odmerile selekcije Maroka i Gane. Ekipa koju sa klupe predvodi Vahid Halihodžić bila je bolja od Gane. Utakmica odigrana u Kamerunu završena je rezultatom 1:0 u korist Maroka.

Bilo je jasno da će derbi drugog dana takmičenja izazvati veliku pažnju svetske fudbalske javnosti. Maroko je od starta utakmice preuzeo inicijativu. Halihodžićevi izabranici kontrolisali su posed lopte, a jedan udarac u okvir gola bio je dovoljan za osvajanje celog plena. Fudbaleri pobedničkog tima uputili su još četiri šuta, ali nije bilo veće opasnosti po gol čuvara mreže Gane. Tim koji sa klupe predvodi iskusni srpski stručnjak, Milovan Rajevac, u dva navrata je šutirao van okvira gola.

Potez koji je odlučio pitanje pobednika viđen je u finišu utakmice. Igrao se 83. minut kada je Sofijan Bufal obradovao navijače Maroka. Vezista Anžea je postigao treći gol u dresu nacionalnog tima.

U grupi C nalaze se još Komori i Gana. Njihov međusobni duel trenutno je u toku, a Gabon vodi sa 1:0.

Zanimljivo je da boje svoje zemlje u grupi C brane dva aktuelna i jedan bivši igrač Crvene zvezde. Ričmond Boaći je dobio šansu u samom finišu utakmice, dok su El Fardu Ben i Gelor Kanga na terenu od prvog minuta utakmice.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter