0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open Belgrade 2021- Novak Djokovic (SRB) v Soonwoo Kwon (KOR) Beograd, 21.04.2021.foto: Marko Djokovic/Starsportphoto ©

TUŽNA ISPOVEST MIGRANTA KOJI JE U ISTOM HOTELU KAO I ĐOKOVIĆ: Ne možemo da dišemo u ovom centru za mučenje!

Objavljeno: 09.01.22 u 15:51

Moli Novaka za pomoć.

Svedoci smo da najbolji svetski teniser Novak Đoković prolazi kroz pakao u Australiji, gde se nalazi u hotelu u izolaciji, zbog odbijene vize. Novak je imao medicinsko izuzeće, na odluku se žalio pa će se u noći između nedelje i ponedeljka odlučiti o njegovoj sudbini.

Jedan od migranata koji je u istom hotelu kao i srpski teniser, izneo je svoju potresnu ispovest.

– Ja sam izbeglica iz Bangladeša, slobodan čovek koji živi u ovom centru za golubove. Novak Đoković je došao i pridružio se našem zatvoru. Žao nam je što je priveden, ali pitamo zašto je tek prisustvo poznate osobe dovelo do toga da se zainteresujete za nas. On je samo ljudsko biće, kao i mi, počeo je svoju priču jedan od migranata.

Potom je zamolio Đokovića za pomoć, upitavši da li će se nakon svega založiti za njih.

– Gospodine Đoković, da li ćete se založiti za nas kada budete slobodni da nastavite sa svojim životom? Hoćete li reći svetu u kakvoj smo nemilosti australijskog migracionog sistema bili tolike godine? Ne možemo da dišemo više u okviru ovog centra za mučenje. Doveli su me ovde zbog medicinskog tretmana 2020. godine, od tada ne mogu da dobijem tretman, rekao je ovaj migrant preko razglasa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter