Handball Qualifications for European Championship EHF EURO 2018 in Croatia Serbia v Poland Nemanja Ilic (R) Nis, 14.06.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
in ,

PROBLEMI NE PRESTAJU: Četiri dana pre prve utakmice, novi slučajevi korone kod rukometaša Srbije

U redovima rukometne reprezetnacije Srbije pojavili su se novi problemi.

U saopštenju koje je objavio Rukometni savez Srbije poručeno je da su poslednji u nizu, pozitivne testove imali Nemanja Ilić i Dejan Milosavljev.

– Za dva dana reprezentaciju Srbije očekuje odlazak na Evropsko prvenstvo, a četiri dana je ostalo do prve utakmice u Segedinu između Srbije i Ukrajine. Problemi usled pandemije virusa kovid-19 nisu zaobišli selekcije koje se pripremaju za predstojeće Evropsko prvenstvo (13-30. januar 2022, Mađarska i Slovačka), pa su se početkom ove godine prvi slučajevi javili i u reprezentaciji Srbije koja se nalazi na pripremama u Staroj Pazovi.

Preporuke Evropske rukometne federacije su se usled novonastale situacije izmenile, pa je za odlazak na Evropsko prvenstvo potrebno ispuniti sledeće uslove – izolacija od 5 dana nakon pozitivnog PCR testa, negativan PCR test i potvrda specijaliste da je sportista sposoban za sportske aktivnosti.

loading...

Podsećamo, nakon prvobitnih šest pozitivnih nalaza nalaza među reprezentativcima i članovima stručnog štaba 3. januara – Vladimira Cupare, Bogdana Radivojevića, selektora Tonija Đerone, trenera golmana Dimitrija Pejanovića, fizioterapeuta Petra Radulovića i šefa delegacije Milorada Krivokapića, utvrđena su četiri nova pozitivna slučaja na antigenskom testiranju 5. januara kod reprezentativaca Stevana Sretenovića, Ilije Abutovića, Dragana Pešmalbeka i Nemanje Zelenovića, što je i PCR test zatim potvrdio. PCR testiranje 6. januara donelo je tri nova pozitivna nalaza u slučajevima Vanje Ilića, pomoćnog trenera Žikice Milosavljevića i fizioterapeuta Vladimira Radulovića.

Nova dva pozitivna nalaza testova rađenih 8. januara potvrdili su prisutvo virusa i kod Nemanje Ilića i Dejana Milosavljeva.

U slučajevima Ilije Abutovića i Dejana Milosavljeva prisutni su blagi simptomi, dok su ostali asimptomatski. Abutović i Milosavljev su u toku jučerašnjeg dana zajedno sa članovima stručnog štaba Žikicom Milosavljevićem i Vladimirom Radulovićem bili na dodatnim pregledima u KBC Bežanijska kosa gde im je određena terapija i dobro se osećaju.
Zdravstvena komisija Rukometnog saveza Srbije je aktivno uključena u aktivnosti reprezentacije, praćenje zdravstvenog stanja reprezentativaca i preduzimanje svih potrebnih mera i pregleda kako bi se na adekvatan način obezbedili uslovi povratka na teren.
Nakon ispunjenja prva dva uslova o obaveznom karantinu i posle negativnog PCR testa, igrači će biti podvrgnuti testu opterećenja i ultrazvuku srca. Navedeni pregledi prvenstveno očekuju Vladimira Cuparu koji je nakon petodnevne izolacije dobio negativan PCR nalaz.

Situacija u ostalim slučajevima se pomno prati svakodnevno i uz ispunjenje svih navedenih uslova članovi selekcije će biti u mogućnosti da se pridruže kolektivu i putuju na Evropsko prvenstvo, navodi se na sajtu RSS.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

SERIJA A: Petarda Sasuola za nokaut Empolija!

VELIKO POJAČANJE ZA SUPERLIGAŠA: Zlatni orlić se vratio u Srbiju!