2
ATP

Tennis, Davis Cup, play off.Slovakia Vs. Serbia.Dominik Hrbaty (SLK)-Novak Djokovic (SER).Novak Djokovic, left and team captain Bogdan Obradovic.Bratislava, 09.19.2008.Photo: Srdjan Stevanovic.

OGLASIO SE DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA: ‘Niko nije kriv, voleo bih da Novak igra!’ (VIDEO)

Objavljeno: 09.01.22 u 10:23

Oglasio se i on!

Direktor Australijan opena Kreg Tajli govorio je za takošnje medije na temu celokupne situacije koja je zadesila Novaka Đokovića:

‘Od početka smo govorili da nam je prioritet sigurnost Australijanaca. Svako ko dolazi ovde mora da bude odgovoran, zato smo doneli odluku o vakcinaciji. Tokom US Opena je 50% tenisera bilo vakcinisano, sada je 97%, to je naša zasluga. Kada smo dali mogućnost medicinskog izuzeća došlo je do kontradiktornosti i lažnih informacija, pa smo konstatno dobijali zahteve kako da dođu igrači i dobiju to.’ – rekao je Tajli i dodao:

‘Sve informacije i sve što smo znali rekli smo igračima i znali su koji su uslovi da dođu u Australiju. Koje su vakcine u pitanju koje prihvatamo i ostalo. Bili smo blizu da se sa vladom Viktorije dogovorimo oko medicinskog izuzeća i morali su igrači da prođu kroz dva panela.’

Na pitanje: ‘Ko je kriv?’ rekao je:

‘Niko nije kriv. Sve vreme su bile lažne informacije. Mi smo pričali sa svima i bili smo ubeđeni da radimo pravu stvar. Svi koji dolaze moraju da budu vakcinisani i to je tako. Ja neću nikog da krivim i znam šta možemo i moramo da uradimo.’

Za sam kraj upitan je, da li će Novak moći da nastupa na AO:

‘Voleo bih da ga vidim ovde i da igra.’

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter