0
Kladionica

FOTO: MerkurXTip

MerkurXtip tiket dana: Nedelja je dan za derbije!

Objavljeno: 09.01.22 u 12:07

Odlična ponuda za danas.

Današnja ponuda u Ligama petice veoma je bogata i očekuje nas nekoliko neizvesnih utakmica koje spadaju u red „odlučujućih“ iako su šampionati daleko od završenih. Usmeravamo pažnju i na Afrički Kup nacija koji počinje danas, ali i na nekoliko derbija u najjačim evropskim ligama.

Cameroon – Burkina Faso 1 (1.55)

Poslednja tri okršaja ovih reprezentacija na Afričkom Kupu nacija završena su bez pobednika, a uprkos tome što Kamerunci imaju mnogo bogatiju tradiciju savladali su Burkinu Faso samo jednom do sada u zvaničnim mečevima i to još 1998. godine. Kamerun slovi za favorita svoje A grupe i može se očekivati njihov dobar start šampionata koji je osvajao pet puta. Poslednji put 2017. godine pobedom nad Egiptom 2:1 u finalu, a Burkina Faso je te godine osvojila bronzu.

Villareal – Atl. Madrid 2 (2.63)

Atletiko je pobedom nad Rajo Valjekanom prekinuo niz od četiri vezana poraza, ali ne može ni da sanja odbranu titule jer kasni za Realom ogromnih 17 bodova, doduše uz dva meča manje. Ipak, mogu „jorgandžije“ da se nadaju plasmanu u Evropu i na to će im se svesti ostatak sezone, ali već danas imaju težak zadatak na gostovanju Viljarealu koji ima iste ambicije i četvrta je najbolja ekipa na domaćem terenu. „Žuta podmornica“ je u nizu od četiri vezana trijumfa u ligi i uvek je opasan, ali prošle sezone je Atletiko odneo bodove iz Viljareala pobedom od 2:0.

Roma – Juventus 2 (2.25)

Pravo čudo treba da se desi pa da se Juventus nekako umeša u boru za titulu jer za milanskim dvojcem kasni 10 i više bodova, ali gledali smo i čudnije stvari u Seriji A. Podigla je Stara dama formu u poslednjih šest kola i igra mnogo bolje, ali i dalje ima problema sa sastavom tima. Roma je kao i torinski klub veoma blizu zone koja vodi u Evropu i zato treba očekivati da će pokušati da na „Olimpiku“ savlada velikog rivala i primakne se vrhu. Rimljani su u prošlom kolu poraženi u derbiju u Milanu, a Juve je uzeo bod protiv sjajnih Napolija pa je, čini se, bliži pobedi.

Lyon – PSG GG&3+ (1.72)

Uprkos kiksu na gostovanju Lorijenu gde je uzeo samo bod, PSŽ ima deset bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca. Do ove sezone susret Liona i PSŽ-a bio je derbi, ali sada „lavovi“ drže 13. mesto na tabeli i nisu u situaciji da prete bilo kome. Lion je prošle sezone slavio u Parizu, ali izgubio kod kuće, a prvi meč ove sezone u Parizu dobili su „sveci“ sa 2:1. Ponovo je „all-star“ tim favorit, ali treba očekivati veću borbu večeras jer oba tima imaju dosta kadrovskih problema.

*kvote su podložne promenama

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter