0
Evropske lige

Darko Lazovic Srbija v Luksemburg - 2022 FIFA World Cup Qualifier Beograd, 04.09.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

DEFANZIVCI DONELI TRIJUMF INTERU: Gol Lazovića nedovoljan ni za bod! (VIDEO)

Objavljeno: 09.01.22 u 23:49

Iznenađenje u Veroni!

U nedelju je odigrano osam utakmica 21. kola Serije A. Ljubitelje najbitnije sporedne stvari na svetu imali su priliku da uživaju u zanimljivim duelim na terenima širom Italije.

Inter je na stadionu ‘Đuzepe Meaca‘ ugostio Lacio, u terminu od 20 časova i 45 minuta. Izabranici trenera Inzagija osvojili su tri boda na domaćem terenu i izborili povratak na prvo mesto. Inter je slavio sa 2:1.

Neroazuri su poveli u 17. minutu utakmice. Ipak, ubrzo je stigla informacija iz VAR sobe, pa je poništen pogodak koji je delo Lautara Martineza. Argentinski napadač se našao u nedozvoljenoj poziciji.

Inter nije želeo da stane, pa je bilo jasno da ih poništen gol nije ‘uzdrmao’. Aktuelni šampion Italije je vođstvo stekao u 30. minutu. Mladi defanzivac, Alesandro Bastoni, savladao je Tomasa Strakošu i doneo prednost domaćinu.

Lacio je imao spreman odgovor! Ekipa iz prestonice Italije izjednačila je rezultat već u 35. minutu. Ćiro Imobile je postigao 15. pogodak u ovosezonskom takmičenju i ‘objavio rat’ Dušanu Vlahoviću, koji je trenutno najbolji strelac lige sa 16 golova.

Defanzivci Intera imali su svoje veče! Pitanje pobednika rešeno je u 67. minutu, kada je Milan Škrinjar zatresao mrežu Lacija. U ulozi asistenta našao se strelac prvog pogotka, Bastoni. Bila je to kruna fenomanalnog tandema iz defanzivne linije. Sjajnu partiju odigrao je i treći član Interove odbrane Stefan De Fraj. 

PROČITAJTE JOŠ: SPEKTAKL NA MARAKANI: Delije obeležile rođendan Republike Srpske! (VIDEO)

U istom terminu odigrana je još jedna utakmica elitnog ranga italijanskog fudbala. Na stadionu ‘Mark Antonio Bentegodi‘, fudbaleri Verone dočekali su tim sa začelja tabele, Salernitanu. Gostujući sastav koji je prethodne sezone izborio plasman u Seriju A, napravio je veliko iznenađenje i slavio sa 1:2.

Salernitana je do prednosti stigla u 29. minutu utakmice. Glavni arbitar meča, Dionisi, pokazao je na belu tačku. Odgovornost je preuzeo član nacionalnog tima Bosne i Hercegovine, Milan Đurić. Iskusni napadač je realizovao kazneni udarac.

Dugo se čekalo na novi pogodak. Verona je dominirala na terenu. Posed lopte je u značajnoj meri bio na strani domaće ekipe, koja je čak u 24 navrata šutirala ka protivničkom golu. Gosti su uglavnom bili fokusirani na defanzivne zadatke, ali bili su bolji u realizaciji svojih prilika.

Reprezentativac Srbije, Darko Lazović, izjednačio je rezultat u 63. minutu. Nekadašnji kapiten Crvene zvezde iskoristio je asistenciju Velosa i savladao je golmana Beleka.

Salernitana je odlučujući pogodak postigla u 70. minutu. Heroj gostujućeg sastava postao je napadač Juventusa, Grigoris Kastanos. Reprezentativac Kipra je na pozajmici u redovima Salernitane.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter