0
Boks

FOTO: BSS

BRONZANI SRPSKI BOKSER PRUŽIO PODRŠKU ĐOKOVIĆU: Njegovo emotivno izlaganje ćemo dugo pamtiti!

Objavljeno: 09.01.22 u 12:21

Nadamo se da će se sve završiti dobro.

Osvajač bronzane medalje za Srbiju na Svetskom prvenstvu u boksu 2021. Vladimir Mirončikov užasnut je onim što se dešava najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću koji se nalazi u Australiji zatočen u hotelu za izbeglice i emigrante u Melburnu, gde će i dočekati ponedeljak i suđenje. Novak na sud izlazi povodom žalbe koju je uložio njegov pravni tim, nakon što je srpskom teniseru ukinuta boravišna viza u Ausrtraliji i naložena njegova deportacija iz zemlje.

Mirončikov upućuje punu podršku svetskom i srpskom sportskom asu Novaku Đokoviću:

– Vanvremenski, iskonski sportski heroj planete, humanista, čovek od krvi i mesa, srca i duše kakav se nikada pre i nikada posle pojaviti neće, inspiracija svima nama koji gazimo istim sportskim stazama koje nisu ni malo lake i slatke, koje zahtevaju svakodnevno odricanje, rad, snagu, volju, želju, upornost, vrline bez kojih ne možeš stići na Olimp. To je Novak Đoković, moj brat po Srbiji, zemlje ponosnih, dostojanstvenih, plemenitih i hrabrih ljudi! Zle sile sveta urotile su se ovih dana protiv ovakvog jednog čoveka, najboljeg tenisera planete i pod velom te demokratije koja jede malu decu pa sve ostalo sprovode svoje političke igre zarad sopstvenih stolica i bogatstva. Pred očima celog sveta, na monstruozan način terorišu Novaka u zemlji kengura, ali oni ne znaju da nebeski narodi Srbi i Rusi na sva tlačenja koja im serviraju iz celog sveta odgovaraju hrišćanskom doktrinom koja govori o neizmernoj ljubavi za dostojanstvo naše ljudske prirode, počeo je Mirončikov i dodao:

Medal Ceremony-Vladimir Mironchikov Bronze Medalist
AIBA World Boxing Championships-Belgrade 2021-Opening Ceremony
Beograd, 06.11.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

– Dakle i kada vi udarite najmizernije moguće, najmonstruoznije, kada oslepite od zla, odgovor koji ćete dobiti od nas je ljubav i “oprosti im Bože ne znaju šta rade”, rečenicu koju je prvi put izgovorio pre više od 2000 godina prvomučenik Stefan, čiji dan se danas slavi u pravoslavom svetu. U ove dane velikih hirščanskih praznika, svedoci smo golgote jednog od najboljih među nama, nekoga ko se retko rađa, ljudske veličine na koju se čeka hiljadama godina. Novak je kao Šampion sleteo u tu daleku zemlju u kojoj doživljava neljudski tretman koji je neopisiv i neobjašnjiv u 21. veku, u kako oni za sebe kažu društvu i državi visokog stepena civilizacije, Novak će iz tog tamnog vilajeta izaći kao Šampion! – rekao je srpski boks reprezentativac Vladimir Mirončikov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter