0
Fudbal

FOTO: YouTube screenshot

AFRIČKI KUP NACIJA: Abubakar doneo preokret Kamerunu!

Objavljeno: 09.01.22 u 20:50

Zanimljiv duel na startu prestižnog takmičenja!

Danas je u Kamerunu održano svečano otvaranje Afričkog kupa nacija. Prva utakmica odigrana je u terminu od 17 časova. Domaćin turnira, reprezentacija Kameruna, ugostila je selekciju Burkine Faso. Utakmica odigrana na stadionu ‘Pol Bija’ završena je rezultatom 2:1.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu. Kamerun je od starta meča preuzeo inicijativu i kontrolisao je posed lopte. Kako je vreme odmicalo, gostujući sastav bio je sve opasniji po gol Kameruna. Igrao se 24. minut kada je Traore uputio dobar centaršut u srce kaznenog prostora. Golman domaće selekcije, Andre Onana, loše je reagovao i lopta je stigla do Gustava Sangarea. Vezista Burkine Faso je odlično reagovao i doneo je prednost gostujućoj selekciji.

Selektor Konseisao bio je svestan da njegovu ekipu u nastavku očekuje težak zadatak. Ipak, lakše su domaći disali nakon 40. minuta. Alžirski arbitar, Gorbal, pokazao je na belu tačku. Odgovornost je preuzeo iskusni golgeter, Vinsent Abubakar. Napadač je zatresao mrežu Burkine Faso!

Konačan rezultat postavljen je samo tri minuta kasnije! Domaći su ponovo dobili jedanaesterac. Bivši napadač Porta je ponovo namestio loptu na belu tačku, a ishod je bio isti.

Uspeo je Abubakar da postigne treći gol na utakmici u 60. minutu, ali pogodak je poništen nakon reakcije iz VAR sobe.

Osim dve spomenute ekipe, u grupi A nalaze se Etiopija i Zelenortska ostrva.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter